Το ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο της ενότητας Jazz Chronicles, διοργανώνει δύο ανοιχτές συναυλίες τζαζ στον «Φάρο», με τον Σωκράτη Σινόπουλο στις 5 Μαΐου και τους 3rd Man Element, με προσκεκλημένους τους David Lynch και Τάκη Πατερέλη, στις 12 Μαΐου.


Την Κυριακή 5 Μαΐου στις 21:00 ο Φάρος θα γεμίσει από τον ιδιαίτερο ήχο του κουαρτέτου του Σωκράτη Σινόπουλου, που χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό του αρχέγονου ήχου της λύρας με το πιάνο τρίο.

 

Το κουαρτέτο ξεκίνησε το 2011 δουλεύοντας αρχικά με διασκευές κομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου και στη συνέχεια επικεντρώθηκε σε πρωτότυπες συνθέσεις.


Το Σωκράτης Σινόπουλος Quartet θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ «Metamodal», το οποίο κυκλοφόρησε πριν από έναν μήνα, αλλά και κομμάτια από τον πρώτο του δίσκο, «Eight Winds», με επιρροές από τις ελληνικές μουσικές παραδόσεις, τη βυζαντινή και την κλασική μουσική και με αυτοσχεδιασμούς εμπνευσμένους από τον κόσμο της τζαζ και της σύγχρονης μουσικής.


Συντελεστές:

Σωκράτης Σινόπουλος, λύρα

Γιάννης Κυριμκυρίδης, πιάνο

Δημήτρης Τσεκούρας, μπάσο

Δημήτρης Εμμανουήλ, τύμπανα

Guest: Κυριάκος Ταπάκης, ούτι

 

Τάκης Πατερέλης. Φωτό: Νίκος Καρανικόλας
Τάκης Πατερέλης. Φωτό: Νίκος Καρανικόλας


Το επόμενο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα μετά, την ίδια ώρα, με διαφορετικούς καλλιτέχνες.


Το σχήμα αυτόματης σύνθεσης και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού The 3rd Man Element έρχεται την Κυριακή 12 Μαΐου στις 21:00 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ για να προχωρήσει σε μία μουσική σύμπραξη με άγνωστη κατάληξη.

 

Ο σταθερός πυρήνας του σχήματος αποτελείται από τον Χρήστο Αλεξόπουλο στο πιάνο και στα πλήκτρα (συνθέτης, ιδρυτής της Puzzlemusik) και τον Βασίλη Ποδαρά (aka Billy Pod, μέλος των Next Step και άλλων ακόμη σχημάτων) στα τύμπανα.


Το τρίο συμπληρώνει διαφορετικός μουσικός κάθε φορά, ο οποίος εισάγει το στοιχείο του «3rd Man» και καλείται να ανατρέψει δημιουργικά τις υπάρχουσες ισορροπίες, έτσι ώστε οι τρεις μουσικοί, ως σύνολο, να δημιουργήσουν κάτι νέο και απρόοπτο.


Ως αποτέλεσμα, τρεις ιδιαίτεροι μουσικοί συναντιούνται στη σκηνή για μία και μόνη φορά και δοκιμάζονται στην αυτόματη σύνθεση και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό για μια μουσική σύμπραξη η οποία δεν επαναλαμβάνεται.


Στη συναυλία των The 3rd Man Element στο ΚΠΙΣΝ, το στοιχείο του «τρίτου μουσικού» θα αποδώσουν εναλλάξ οι David Lynch (τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο) και Τάκης Πατερέλης (τενόρο σαξόφωνο).

 

Συντελεστές:

Χρήστος Αλεξόπουλος, πιάνο – πλήκτρα

Βασίλης Ποδαράς, τύμπανα

David Lynch, τενόρος – σοπράνο σαξόφωνο – φλάουτο

Τάκης Πατερέλης, τενόρο σαξόφωνο


Info

Jazz Chronicles

Φάρος | ΚΠΙΣΝ

Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

«Σωκράτη Σινόπουλου Quartet» Κυριακή 5 Μαΐου | 21:00

«3rd Man Element» Κυριακή 12 Μαΐου | 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.