Στο «Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες» θα κάνει πρεμιέρα τον Φεβρουάριο το έργο του Έντουαρντ Άλμπι «Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;».

 

Το τελευταίο έργο (2000) του βραβευμένου με τέσσερα Πούλιτζερ Αμερικάνου συγγραφέα θεωρείται ένα από τα κορυφαία και πιο τολμηρά του μαζί με το «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;».


Η «Γίδα» («The Goat or Who is Sylvia?»), έργο με έντονο χιούμορ, εκρηκτικούς χαρακτήρες, πανέξυπνους διαλόγους, σκληρότητα, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη τρυφερότητα, υποδεικνύει όχι μόνο το μέλλον των έως τώρα παραδοσιακών δομών της κοινωνίας, αλλά και τα κρίσιμα ερωτήματα που βασανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

 

Φωτο: Αγγελική Κοκκοβέ
Φωτο: Αγγελική Κοκκοβέ


«Οι άνθρωποι λένε ψέματα στον εαυτό τους για το ποιοι είναι και πώς βλέπουν τον εαυτό τους. Το έργο μου αφορά την ανικανότητά μας να είμαστε αντικειμενικοί με τον εαυτό μας» έχει πει ο ίδιος ο Άλμπι.


Στην παράσταση που ανεβαίνει σε μετάφραση-σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, ο Μάρτιν (Νίκος Κουρής), ένας επαγγελματικά άκρως επιτυχημένος οικογενειάρχης, χωρίς να πάψει να αγαπάει την γυναίκα του (Λουκία Μιχαλοπούλου), ερωτεύεται την Σύλβια, η οποία «τυχαίνει» –όπως λέει ο ίδιος- να είναι... γίδα!


Ο δημοσιογράφος και καλύτερός του φίλος Ρος (Γιάννης Δρακόπουλος) το «καρφώνει» στην σύζυγο και στον γιο του (Μιχαήλ Ταμπακάκης), με αποτέλεσμα η μία ακραία αντίδραση να φέρει την άλλη, μέχρι το συναρπαστικό φινάλε!

 

Φωτο: Αγγελική Κοκκοβέ
Φωτο: Αγγελική Κοκκοβέ

 

Φωτο: Αγγελική Κοκκοβέ
Φωτο: Αγγελική Κοκκοβέ

 

Συντελεστές

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

Σκηνικά - Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα

Πρωτότυπη μουσική-Επιμέλεια Ήχων: Γιάννης Μαθές

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Τόνια Καζάκου

Οργάνωση παραγωγής: Μαριάννα Παπασάββα

Μακιγιάζ: Ηλίας Λιατσόπουλος

Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

Παραγωγή: Μυθωδία

Επικοινωνία: BrainCo

Παίζουν: Νίκος Κουρής, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιάννης Δρακόπουλος, Μιχαήλ Ταμπακάκης

 

Info

Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες

Τουρναβίτου 7, Θησείο, 210 3255 444

Πρεμιέρα: Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Έως 23 Απριλίου 2019

Δευτέρα: 21:15 & Τρίτη 21:15

Εισιτήριο: από 10-16 ευρώ

Προσφορά (έως 7/1) όλα τα εισιτήρια στα 10 ευρώ