Η αριστουργηματική έκθεση αφιέρωμα στο σπουδαίο έργο και την  ιδιοφυΐα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι άνοιξε της πύλες της για το κοινό την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

 

Η έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ μέχρι τις 30 Μαρτίου του 2019, παρουσιάζει μέσα από 17 θεματικές ενότητες και την βοήθεια υψηλής τεχνολογίας, το έργο του σπουδαίου δημιουργού, μέσα από διαγράμματα, φωτογραφίες αλλά και  πρωτότυπο υλικό.

 

«Ήταν ο Λεονάρντο ντα Βίντσι η μεγαλύτερη ιδιοφυΐα όλων των εποχών; Πιθανότατα θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε κάποιον άλλο ανταγωνιστή που να μπόρεσε να φτάσει τη σημασία και το εύρος των επιτευγμάτων του. Δεν ήταν μόνο ένας λαμπρός και σεβαστός καλλιτέχνης, γλύπτης και μουσικός της Αναγέννησης, αλλά και ένας αφοσιωμένος επιστήμονας, εφευρέτης, μαθηματικός, μηχανικός και αρχιτέκτονας- και αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αυτά σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Μπρους Πίτερσον, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής Grande Exhibitions στον κατάλογο της έκθεσης «Leonardo Da Vinci - 500 Χρόνια Ιδιοφυΐας» που φιλοξενείται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι από τις 30 Νοεμβρίου 2018 έως και τις 30 Μαρτίου 2019. Μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα ν' ανακαλύψει τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη που έθεσε τα θεμέλια για κάποιες από τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας.

 

Μετά τη διαδραστική έκθεση «Van Gogh Alive - The Experience» που θαύμασαν περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες στην Αθήνα, η εταιρεία παραγωγής «Λάβρυς», επανέρχεται και παρουσιάζει σε συνεργασία με την Grande Exhibitions, την έκθεση «Leonardo Da Vinci - 500 Χρόνια Ιδιοφυΐας», η οποία ενώνει για πρώτη φορά τρεις μεγάλες εκθέσεις για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι στην Αθήνα.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

«Είναι μία έκθεση που για πρώτη φορά στο σύνολό της παρουσιάζει αυτό το οποίο διακινείται διεθνώς μουσειολογικά και τεχνολογικά όσον αφορά τον Λεονάρντο ντα Βίντσι» ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της «Λάβρυς» Γεωργία Ηλιοπούλου στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της έκθεσης.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Για τον μεγάλο καλλιτέχνη και εφευρέτη Λεονάρντο ντα Βίντσι μίλησαν ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βαρύτητας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Denis Diderot, Σταύρος Κατσανέβας και ο καλλιτεχνικός σύμβουλος Μουσείων, Πινακοθήκης και Συλλογών του δήμου Αθηναίων, Ντένης Ζαχαρόπουλος.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

«Ο Ντα Βίντσι ήταν ένας εκπληκτικός παρατηρητής της πραγματικότητας, χρησιμοποιούσε τη ζωγραφική σαν ένα μέσο προσέγγισης του κόσμου» σημείωσε ο Σταύρος Κατσανέβας. Ενώ ο Ντένης Ζαχαρόπουλος μίλησε για έναν άνθρωπο «υπεράνω ταυτότητας», που «έβρισκε τρόπους να κοιτάζει την πραγματικότητα χωρίς εξαρτήσεις».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

«Η έκθεση αυτή μας επιτρέπει να γνωρίσουμε έναν κόσμο πληροφοριών, έναν κόσμο εμπειριών και ερωτηματικών, καθώς φέρνει τον Ντα Βίντσι δίπλα μας σαν ένα σημερινό άνθρωπο. Θα έλεγα ότι ξεπερνάει κατά πολύ αυτό που ονομάζουμε παιδαγωγικά προγράμματα, τα οποία κάποιες φορές είναι εξαιρετικά στατικά» πρόσθεσε.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μέσα σε 17 ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες, η έκθεση χρησιμοποιεί τους αυθεντικούς κώδικες, τα διαγράμματα, τις σημειώσεις και τα προπαρασκευαστικά σχέδια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι μαζί με τα χαρακτηριστικά και αναγνωρίσιμα αριστουργήματά του, συνδυάζοντας την τέχνη με την τεχνολογία. Πανοραμικές φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ανάλυσης που γυρίστηκαν στην Ιταλία, συνδυάζονται με πρωτότυπο υλικό και ηχητική αφήγηση κινηματογραφικής ποιότητας και δίνουν ένα δυναμικό πλαίσιο στις σκέψεις, τις ιδέες και τα επιτεύγματα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

 

 

Ένα εμβληματικό κτίριο του κέντρου της Αθήνας, το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, μεταμορφώθηκε για να φιλοξενήσει αυτή τη ξεχωριστή οπτικοακουστική εμπειρία. Με τη συνδρομή του Μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από Ιταλία και Γαλλία, η έκθεση τιμά τον Λεονάρντο ντα Βίντσι 500 χρόνια μετά τον θάνατό του επιδεικνύοντας το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του.

 

 

Στην έκθεση οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν, μεταξύ άλλων, 75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία ν' ανακαλύψουν τα μυστικά της Μόνα Λίζα, μέσα από μία λεπτομερή επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο από τον Γάλλο αρχαιολόγο και κινηματογραφιστή Πασκάλ Κοτ.

 

Info: 

Ωράριο Λειτουργίας: 9.00 - 23.00 καθημερινά (τελευταία είσοδος: 21.00).

Τιμές εισιτηρίων: Από 15 ευρώ. Παρέχονται εκπτωτικά οικογενειακά πακέτα εισιτηρίων, καθώς και η δυνατότητα ξενάγησης.

Ειδικές τιμές για γκρουπ άνω των 20 ατόμων.

Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 4 ετών.

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr