Το ελληνικό περίπτερο στη φετινή Μπιενάλε Βενετίας επισκέφθηκε η πολυβραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιός, Σαρλότ Ράμπλινγκ, για να δει το Εργαστήριο Διλημμάτων, στο οποίο πρωταγωνιστεί.

 

Το Εργαστήριο Διλημμάτων είναι μια αφηγηματική εγκατάσταση του Γιώργου Δρίβα και πραγματεύεται σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά θέματα, θέτοντας ένα δίλημμα μεταξύ της σωτηρίας του Ξένου και της διατήρησης της ασφάλειας του Εγχώριου, δίλημμα που τέθηκε και αναφέρεται για πρώτη φορά ως τέτοιο στην τραγωδία Ικέτιδες του Αισχύλου.

 

Η Σαρλότ Ράμπλινγκ κέρδισε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας και στην Κινηματογραφική Μόστρα. Η πολυβραβευμένη ηθοποιός, η οποία ενθουσίασε τους πάντες με την εξαιρετική της ερμηνεία στην ταινία "Χάνα" του Ιταλού Αντρέα Παλαόρο, επισκέφτηκε το ελληνικό περίπτερο πριν την τελετή των βραβείων. 

 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), ενθουσιασμένη από τη διπλή φετινή συμμετοχή της στην Βενετία, η Σαρλότ Ράμπλινγκ επισκέφθηκε το περίπτερο το πρωί του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου, και ζήτησε από τους υπεύθυνους «να μην της δοθούν περισσότερες πληροφορίες από αυτές που ήδη γνώριζε, για να τα ανακαλύψει όλα μόνη της». Περιηγήθηκε στην εγκατάσταση και είδε δύο φορές το φιλμ, καθισμένη ανάμεσα στους θεατές.

 

 

 

«Είναι μια υπέροχη δουλειά, ένα έργο διαχρονικό και επίκαιρο και είναι πολύ σημαντικό που παρουσιάζεται αυτή την στιγμή», δήλωσε μόλις βγήκε από το περίπτερο. Στην συνέχεια τηλεφώνησε στον Γιώργο Δρίβα και στον Ορέστη Ανδρεαδάκη για να τους συγχαρεί ζητώντας τους επίσης να συγχαρούν εκ μέρους της και τους υπόλοιπους συντελεστές, σύμφωνα με το ΕΜΣΤ.

 

Στο Εργαστήριο Διλημμάτων πρωταγωνιστούν, εκτός από την Ράμπλινγκ, και οι Γιώργος Κοτανίδης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κόρα Καρβούνη, Πολύδωρος Βογιατζής, Ρένα Κυπριώτη και Πάνης Καλοφωλιάς. Production designer είναι ο Ηλίας Λεδάκης, διευθυντής φωτογραφίας ο Κλαούντιο Μπολιβάρ, μοντέρ ο Χρήστος Γάκης, Ενδυματολόγος η Εύα Νάθενα, ενώ την παραγωγή υπογράφουν οι Φένια Κοσοβίτσα και Ηλίας Λεδάκης από την Blonde Α.Ε.

 

Το ΕΜΣΤ επισημαίνει πως οι επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου φθάνουν τους 2.500 ημερησίως. Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) είναι Επίτροπος της εθνικής συμμετοχής.