Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά για τον Κιμούλη και τα πρόσωπα στο Δ.Σ του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά για τον Κιμούλη και τα πρόσωπα στο Δ.Σ του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Facebook Twitter
SOOC
0

Η διοίκηση του "Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" απαρτίζεται από ανθρώπους εγνωσμένης αξίας και κύρους, με σημαντική εμπειρία και προσφορά στον πολιτισμό, που ο καθένας τους διαθέτει γνώσεις και ικανότητες πολύτιμες για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα η Όλγα Κεφαλογιάννη, τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας.

«Την επόμενη φορά που η κα Κεφαλογιάννη θελήσει να ασκήσει κριτική στις επιλογές της σημερινής κυβέρνησης, καλό θα είναι να θυμηθεί πρώτα τις πάμπολλες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, τα δυσβάσταχτα χρέη και τα ποικίλα προβλήματα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Προβλήματα τα οποία επιχειρεί να επιλύσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, με γνώμονα την εξασφάλιση της επιβίωσης των μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών».

Νωρίτερα, η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε δηλώσει:

 

«Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες, μετά την ιστορική παράδοση του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στην ελληνική κοινωνία, για να επιβεβαιωθούν οι φόβοι και οι υποψίες ότι οι λογικές από το παρελθόν είναι ανίκητες.

Εδώ και καιρό, είχαμε επισημάνει ότι όσοι αναλάβουν θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και εύρος δυνατοτήτων, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις πολλαπλές απαιτήσεις του εγχειρήματος και να υπηρετήσουν αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον.

Δυστυχώς, όμως, παρά τις καθολικές αντιδράσεις που υπήρξαν, παρά τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε, επικράτησε η στενή και μονολιθική λογική των κομματικών επιλογών και όχι το αυτονόητο κριτήριο των άξιων και ικανών να φέρουν εις πέρας αυτό το ύψιστο έργο για τον ελληνικό πολιτισμό και την παιδεία.

Εμείς, από την πλευρά μας, οφείλουμε να δεσμευτούμε ότι θα ακολουθήσουμε το δρόμο της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, και κυρίως της λογοδοσίας για την επιλογή προσώπων που θα υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και θα διαχειρίζονται τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Το τεράστιο αυτό έργο – σύμβολο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού ανήκει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Δεν μπορεί να γίνεται κομματικό παιχνίδι για την τοποθέτηση των αρεστών».

Culture
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.