Διπλοπενιές

Διπλοπενιές Facebook Twitter
SEE THE FUTURE Αν ζούσε ο Σώτος Παναγόπουλος, εδώ θα ήθελε να τραγουδά...
0

Αγαπητές κύριε δήμαρχε,

Πραγματικά δεν καταλαβαίνωγιατί σε κατηγορούν. Είναι κακό να θέλειςν' αυξήσεις τα οικονομικά του δήμου,αξιοποιώντας τα κτίρια της Τεχνόπολης,ακόμα και ως μπουζουξήδικα; Τέτοιαστενοκεφαλιά από την αντιπολίτευση τουΔημοτικού Συμβουλίου να διατηρηθεί,ντε και καλά, ο χαρακτήρας του χώρου ωςκέντρου διακίνησης πολιτιστικών ιδεώνκαι εκδηλώσεων, καταντά εμμονή. Τι πιοευφάνταστο, ένα από τα πιο ζωντανάμουσεία της Ευρώπης να «συναπαντάται»με τα νυχτομάγαζα; Αν μάλιστα είσαι τόσοπρονοητικός, δήμαρχε, ώστε να έχεις ήδημοιράσει άδειες σε επιχειρηματίες για«την αξιοποίηση των κτιρίων», όπωςείπες, τότε φτιάχνεις «μια πόλημαγική», κατά τον Μάνο Χατζιδάκι, στημνήμη του οποίου είναι αφιερωμένος οχώρος.

Το πιο πιθανό, βέβαια,είναι ο μεγάλος μας συνθέτης να ανατρίχιαζεμε την απόφαση που έλαβες να τροποποιήσειςτο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό στοΓκάζι, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ναλειτουργήσουν στην Τεχνόπολη νυχτερινάκέντρα διασκέδασης. Απόφαση που προκάλεσετην αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσηςαπό το Δημοτικό Συμβούλιο της 22ηςΙουλίου, με όλες τις παρατάξειςδιαμαρτυρόμενες ότι ανοίγει η κερκόπορταγια την άλωση της Τεχνόπολης. Η διοίκησητου δήμου σου όχι μόνο αρνήθηκε -όπωςήταν αναμενόμενο- το αίτημα τηςαντιπολίτευσης να μην προωθηθεί η ενλόγω ρύθμιση για το χώρο αλλά προσπέρασεκαι το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Και μπορεί η διοίκησήσου να υποστήριξε ότι ο δήμος προτίθεταινα λειτουργήσει μόνο ένα εστιατόριοστην Τεχνόπολη -για να καλυφθούν, λέει,τα μεγάλα έξοδα που έχει- όμως η απόφασηνα χαρακτηριστεί ο χώρος από «Ελεύθεροχώρο-Αστικό Πράσινο» σε «ΚέντροΠόλης» δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.Ειδικά όταν είναι γνωστό ότι τον εν λόγωχώρο έχουν βολιδοσκοπήσει, από δεκαετίας,επιχειρηματικά συμφέροντα που περιμένουνστη γωνία. Η δήλωσή σου δήμαρχε ότι «γιατα ήδη υπάρχοντα κενά κτίρια επιδιώκεταιη δυνατότητα αξιοποίησής τους μέσα απότη διεύρυνση των επιτρεπόμενων χρήσεωνγια εστίαση και αναψυχή» μάλλον δίνειτο «πράσινο φως» για την άλωση τουιστορικού αυτού χώρου. Είναι βλέπειςκαι τα έξοδα...

Περίπου 24 χρόνια πριν,το 1984, οι καμινάδες του εργοστασίουφωταερίου έπαψαν να «μοιράζουν»τον καπνό στους κατοίκους της οδούΠειραιώς. Από το 1999 τα φουγάρα, οι φούρνοι,οι τεράστιοι λέβητες έγιναν κομμάτιμιας άλλης «ζωής», μιας πολιτιστικήςδραστηριότητας που «εισπνέουν»κάτοικοι απ' όλη την πόλη. Συναπαντήματαιδεών και εκδηλώσεων, ήπιες χρήσεις,χώροι συνάθροισης κοινού δίνουν τοντόνο του πολιτιστικού κέντρου τηςΤεχνόπολης.
Από του χρόνου νααναμένουμε μυρωδιές από γαρύφαλλα;(Είναι και άοσμα τα άτιμα).

Έρχονται τα πρωτοβρόχια
Καιρός για νοσταλγικέςσκέψεις

Μετά τιμής

Ξυπόλυτος Δήμαρχος

Αθήνα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η όχι τόσο «καθαρή και λαμπερή» Αθήνα του Χάρη Δούκα

Φωτορεπορτάζ / Η όχι τόσο «καθαρή και λαμπερή» Αθήνα του Χάρη Δούκα

Οι εικόνες των ξεχειλισμένων από σκουπίδια κάδων που αντικρίζει κανείς κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας θυμίζουν τις εποχές που απεργούσαν οι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου. 
ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΑΫΦΑΝΤΗ
Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Περιβάλλον / Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Με παρεμβάσεις μόνωσης, αερισμού και φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα κτήριο στον Ταύρο θα γίνει το πρώτο στην Ελλάδα που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει
LIFO NEWSROOM
Αίγλη Cinema: Το εμβληματικό θερινό του Ζαππείου επέστρεψε, καλύτερο από ποτέ

Οθόνες / Αίγλη Cinema: Το εμβληματικό θερινό του Ζαππείου επέστρεψε, καλύτερο από ποτέ

Μετρώντας πάνω από έναν αιώνα ζωής, το σινεμά του κέντρου με την προνομιακή τοποθεσία μάς περιμένει ξανά για προβολές σε ένα καταπράσινο σκηνικό, με εντυπωσιακό ήχο, φαγητό και ποτό που ονειρευόμασταν να βρούμε σε ένα κυλικείο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Παράνομη στάθμευση: Πώς βάζει φρένο στη λειτουργία της πόλης

Ρεπορτάζ / Παράνομη στάθμευση στην Αθήνα: Παρκαδόροι, τουριστικά λεωφορεία και αντικοινωνική συμπεριφορά

Η παράνομη στάθμευση είναι μία από τις βασικές αιτίες πίσω από το κυκλοφοριακό πανδαιμόνιο της Αθήνας. Μια έρευνα για το χάος που δημιουργεί στους δρόμους της πόλης, για τους ελέγχους και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, γι' αυτά που σχεδιάζονται αλλά και για τους παράγοντες που κάνουν τη λύση της εξίσωσης ακόμη πιο δύσκολη.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ