Τέλος τα ψηλόμεσα τζιν- Επιστρέφουν τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια

Τέλος τα ψηλόμεσα τζιν- Επιστρέφουν τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια Facebook Twitter
0

Οι (περισσότεροι) άντρες τα μίσησαν, οι γυναίκες πάλι τα λάτρεψαν- τα ψηλόμεσα τζιν παντελόνια, γνωστά και ως Mom Jeans, μπορεί να δίχασαν αλλά κατέκλυσαν πασαρέλες και καταστήματα. Και τώρα άρχισε η αντίστροφή τους μέτρηση.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα από τον χώρο της μόδας, τα ψηλόμεσα τζιν φαίνεται πως έκαναν τον κύκλο τους, δίνοντας την θέση τους στα παλιά, γνωστά «χαμηλοκάβαλα».

Τα συγκεκριμένα παντελόνια εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1993 όταν ο Alexander McQueen παρουσίασε τα «bumsters». Χρειάστηκαν επτά ακόμη χρόνια μέχρι να γίνουν οι επιτομή του στιλ, καταφέρνοντας τελικά τη δεκαετία του 2000 να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της μόδας και βασική επιλογή όλων των ποπ σταρς της εποχής, αφού τα φόρεσαν τότε από την Πάρις Χίλτον μέχρι την Μαντόνα. 

Τέλος τα ψηλόμεσα τζιν- Επιστρέφουν τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια Facebook Twitter
Τα «bumsters» του Alexander McQueen.

Φυσικά κάποια στιγμή, η απήχησή τους άρχισε να φθίνει και κάπου εκεί εμφανίστηκαν τα ψηλόμεσα τζιν, που ομολογουμένως κολακεύουν σχεδόν κάθε σωματότυπο. Οι γυναίκες έβαλαν στην άκρη τα άβολα χαμηλοκάβαλα κι επένδυσαν στα Mom Jeans, που τονίζουν την καμπυλότητα των γλουτών, αναδεικνύουν την μέση και κολακεύουν το γυναικείο σώμα. 

Δυστυχώς όμως για πολλούς, τα Low-Rise Jeans επιστρέφουν, παρόλο που κάθε σχετική υπόνοια μέχρι στιγμής προκαλεί δυσαρέσκεια στις καταναλώτριες. Χαρακτηριστικά πέρυσι, όταν το διάσημο μπλογκ μόδας Man Repeller μίλησε για «δυναμικό comeback» των χαμηλοκάβαλων τζιν, το Buzzfeed απάντησε με μια λίστα από λόγους γιατί είναι εντελώς άβολα και καθόλου πρακτικά. 

Τέλος τα ψηλόμεσα τζιν- Επιστρέφουν τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια Facebook Twitter
Μπρίτνει Σπίαρς
Τέλος τα ψηλόμεσα τζιν- Επιστρέφουν τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια Facebook Twitter
Κίρα Νάιτλι.

Η απάντηση στο γιατί επιστρέφουν, εκτός από το προφανές πως η μόδα ανακυκλώνεται, έγκειται και στο ότι τελευταία οι σχεδιαστές δείχνουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στο τζιν κι έχουν καταλάβει πως δεν χρειάζεται να το «επανεφεύρουν» για να κάνουν buzz- αρκεί να το επαναφέρουν. Οπότε ήδη από πέρυσι brands όπως Levi's, IAMGIA, ακόμη και Tom Ford τα έχουν συμπεριλάβει χαμηλοκάβαλα τζιν στις φετινές συλλογές τους.  

Επίσης ποια μεγαλύτερη απόδειξη για την επιστροφή τους, από το ότι μεγάλα ονόματα της μόδας/ infuencers/ fashionistas, όπως οι αδερφές Κένταλ και Κάιλι Τζένερ αλλά και οι αδερφές Gigi και Bella Hadid, έχουν ήδη φωτογραφηθεί αρκετές φορές φορώντας τα. 

Μόδα & Στυλ
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Chappell Roan γίνεται το κεντρικό πρόσωπο της MAC και το glam απογειώνεται

Μόδα & Στυλ / Η Chappell Roan γίνεται το κεντρικό πρόσωπο της MAC και το glam απογειώνεται

Η ποπ σταρ που αλλάζει τους κανόνες της ομορφιάς γίνεται το κεντρικό πρόσωπο της νέας παγκόσμιας καμπάνιας της MAC, ανοίγοντας ένα νέο, εκρηκτικό κεφάλαιο ως το πιο απρόβλεπτο και τολμηρό beauty icon της γενιάς της.
LIFO NEWSROOM
Farida Khelfa: Η μούσα του Gaultier και του Alaïa βγάζει στο σφυρί το παρελθόν της

Μόδα & Στυλ / Farida Khelfa: Η μούσα του Gaultier και του Alaïa βγάζει στο σφυρί το παρελθόν της

Διακόσια αρχειακά κομμάτια από τα ’80s και ’90s εκποιεί η Farida Khelfa, η εμβληματική φιγούρα της γαλλικής μόδας, που από τις φτωχογειτονιές της Λιόν έφτασε στην κορυφή του κόσμου της μόδας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η μόδα συνεχίζει την ανακύκλωση ιδεών: Σειρά τώρα έχουν τα it-bags

Μόδα & Στυλ / Η μόδα συνεχίζει την ανακύκλωση ιδεών: Σειρά τώρα έχουν τα it-bags

Πώς γίνεται μια τσάντα «τρόπαιο»; Ποια τσάντα διεκδικείται, μπαίνει σε λίστες αναμονής, αναγνωρίζεται ως σύμβολο της μεγάλης ζωής; Από τις φετινές επανεκδόσεις μυθικών μοντέλων βγάζουμε κάποια συμπεράσματα.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ο Jacob Elordi φωτογραφίζεται από τη Sofia Coppola ως πρεσβευτής της Cartier

Μόδα & Στυλ / Ο Τζέικομπ Eλόρντι φωτογραφίζεται από τη Σοφία Κόπολα ως πρεσβευτής της Cartier

Η σκηνοθέτιδα της «Priscilla» ξανασυναντά τον ηθοποιό στη Νέα Υόρκη, για να αποτυπώσει μέσα από τον φακό της την τρυφερότητα των βραχιολιών της νέας συλλογής «Love Unlimited» της Cartier.
THE LIFO TEAM
Η Grace Wales Bonner στην Hermès, o Kim Jones στον Bosideng. Αρχίζει μήπως να το ξαναβρίκει η μόδα;

Μόδα & Στυλ / Η Grace Wales Bonner στην Hermès, o Kim Jones στον Bosideng. Αρχίζει μήπως να το ξαναβρίσκει η μόδα;

Μια Αφρο-ευρωπαία στον ιστορικό γαλλικό οίκο και ένας παλαίμαχος σχεδιαστής της πολυτέλειας σε κινεζικό κολοσσό του retail. Η πολυτέλεια αλλάζει περιεχόμενο και ταξιδεύει. Επιτέλους! 
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Στις φωτογραφίες του Γιούργκεν Τέλερ όλοι μεταμορφώνονται σε καθημερινά πρόσωπα

Φωτογραφία / Στις φωτογραφίες του Γιούργκεν Τέλερ όλοι μεταμορφώνονται σε καθημερινά πρόσωπα

Διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος, είδωλο των ’90s, πρότυπο των ’00s, ένας τύπος που φορά γυαλιστερά σορτσάκια σε φλούο χρώματα, σύζυγος και πατέρας, ντροπαλός ονειροπόλος ή Γερμανός παραμυθάς της εικόνας; Με αφορμή την έκθεσή του που ξεκινά σήμερα στο Onassis Ready ανατρέχουμε στο έργο ενός από τους σημαντικότερους φωτογράφους της εποχής μας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ