Go West

Go West Facebook Twitter
0
Apolis
Λόφος Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη

Σ’ έναν απ’ τους πιο ιδιαίτερους κι εκλεκτικά διαμορφωμένους χώρους της Πετρούπολης αναδεικνύεται η μπιραρία Apolis. Πλήρως ανακαινισμένη, έχοντας ως κύρια στοιχεία το ξύλο και το δέρμα και με σύμμαχο μια υπέροχη θέα από ψηλά, που σου προσφέρει απλόχερα όλο το Λεκανοπέδιο, υπόσχεται χειμωνιάτικες βραδιές γεμάτες ζεστασιά, φιλοξενία, γευστικά πιάτα κι απολαυστικές μπίρες.

Δάφνη
Μεγ. Αλεξάνδρου 86, Περιστέρι, 210 5773721

Τα σπιτικά και γευστικά πιάτα, βασισμένα στην καλή ελληνική κουζίνα, και ο καθαρός και προσεγμένος χώρος παραμένουν τα δυνατά στοιχεία ενός απ’ τους πιο δημοφιλείς χώρους εστίασης του Περιστερίου. Το μεζεδοπωλείο Δάφνη παραμένει ένας απ’ τους πιο δυνατούς προορισμούς στο ταξίδι της γεύσης. Στα ατού του συγκεκριμένου χώρου και τ’ απολαυστικά γλυκά που σερβίρονται από το μαγαζί δωρεάν μετά το φαγητό.

Καφενές
28ης Οκτωβρίου 42, Πετρούπολη, 210 5061222

 Ανοιχτός απ’ το πρωί μέχρι το ξημέρωμα, ο Καφενές υπόσχεται να ικανοποιήσει κάθε προσδοκία σας. Κρασί, ρακόμελο και ούζο, συνοδευμένα από γευστικές ποικιλίες, σερβίρονται όλη μέρα για ξεχωριστές απολαύσεις, ενώ ποτά και διασκεδαστική μουσική με ελληνικές και ξένες ροκ έντεχνες επιλογές απογειώνουν τις βραδιές σας. Μην ξεχάσετε να επωφεληθείτε και από το happy hour που διαρκεί από τις 10:30 έως τις 7 και προσφέρει καφέδες και χυμούς μόλις με 2 ευρώ.

Άτταλος
Πάρκο Ειρήνης, Καματερό, 210 2389009

Ένα καταπράσινο πάρκο, μια καταπληκτική θέα και μια μεγάλη ποικιλία χώρων συνθέτουν το σκηνικό ενός απ’ τους πιο απολαυστικούς πολυχώρους των δυτικών προαστίων. Ο Άτταλος στο πάρκο Ειρήνης, στο Καματερό, προσφέρει καφέ μαζί με γλυκό, παγωτό ή σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ τη θέση τους παίρνουν ποτά και κοκτέιλ που συνοδεύονται από εκρηκτικές μουσικές. Παράλληλα, λειτουργεί αίθουσα για κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ διατίθεται και δωρεάν, ασύρματη πρόσβαση στο internet.

Ποτοεμπορική
Αγ. Παρασκευής 17-19, Περιστέρι, 210 5787970

Όντας στο εμπόριο αλκοολούχων ποτών από το 1981, η Ποτοεμπορική Α.Ε. προσδίδει στη λιανική και χονδρική πώληση ποτών και κρασιών την απαράμιλλη εμπειρία και τεχνογνωσία της. Η κάβα της στο Περιστέρι, διακοσμημένη με ιδιαίτερη φροντίδα, προσφέρει τεράστια ποικιλία προϊόντων που ξεχωρίζουν για τις προσιτές τιμές τους και την άριστη ποιότητά τους.

Ιgodo
Μεγ. Αλεξάνδρου 75, Περιστέρι, 210 5746414

H πολύχρονη ιστορία του στο Περιστέρι το καθιστά ιδανική επιλογή. Σ’ ένα ευχάριστο περιβάλλον, πλημμυρισμένο από φάνκι, σόουλ, και τζαζ μουσική, το Igodo είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί με τις καλύτερες προθέσεις για τις πιο δυνατές κι αξέχαστες μουσικές εμπειρίες.

mat.
Περιστέρι, Εθνικής Αντιστάσεως 1, πλατεία Δημαρχείου, 210 5725590, Τwitter: @matfashion,  www.matfashion.com

H mat, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία, αποφάσισε πριν από 20 χρόνια ν’ αναλάβει πρωτοβουλία και ν’ αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο της μόδας, έναν χώρο που δημιουργεί πρότυπα και προωθεί την εικόνα της αποστεωμένης γυναίκας. Στόχος είναι να δίνεται η ευκαιρία στις γυναίκες με παραπάνω κιλά να μην κλαίνε όταν βγαίνουν απ’ τα καταστήματα, αλλά να αισθάνονται όμορφα με τον εαυτό τους!

Το νέο κατάστημα της MAT FASHION στο Περιστέρι αποτελεί το απόλυτο fashion σποτ της real-size μόδας για τα δυτικά προάστια! Δεν χρειάζεται να το αναζητήσετε πολύ, αφού βρίσκεται στην πλατεία Δημαρχείου, στο κεντρικότερο σημείο του Περιστερίου, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 1. To αγαπημένο brand αναμένει τις proud-to-be curvy οπαδούς του για τις αγορές της νέας τους γκαρνταρόμπας. Σ’ έναν μοντέρνο χώρο δύο επιπέδων, με ξεχωριστή αισθητική και ιδιαίτερους φωτισμούς, μπορεί κανείς να βρει την πλήρη συλλογή ρούχων και αξεσουάρ της MAT FASHION. Το νέο κατάστημα

αναμένεται να φιλοξενήσει τους επόμενους μήνες όλες τις exclusive συλλογές της δημοφιλούς σειράς και να πρωταγωνιστήσει με special events και happenings που θα συζητηθούν. Από τη νέα, urban συλλογή ξεχωρίσαμε αμέσως τα rebel-chic σύνολα, τα άνετα πλεκτά και τα κομψά casual outfits, ενώ θεωρούμε must αγορές τα άνετα και κολακευτικά jeans για όλες τις ώρες της ημέρας και τα βραδινά φορέματα σε hip χρώματα της σεζόν, όπως το βαθύ πορτοκαλί, το διαχρονικό μαύρο, το γκρι και το καφέ.

Και επειδή η mat. φροντίζει για τις… «ζουμερές» αναγνώστριες της LifO, σας επιφυλάσσει μια έκπληξη. Επισκεφθείτε το νέο κατάστημα και κερδίστε άμεσα έκπτωση -10% σε όλες σας τις αγορές. Μείνετε συντονισμένες σε Facebook και Twitter για συνεχή ενημέρωση και τα νέα openings σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Simply Burgers
Παρασκευοπούλου 44Β, Μπουρνάζι, 210 5761501

 Η πιο προσεγμένη κι ολοκληρωμένη συνταγή για καλό και ποιοτικό φαγητό βρίσκεται ακριβώς στον πυρήνα της διασκέδασης του Περιστερίου, στο Μπουρνάζι. Ζουμερά, λαχταριστά μπιφτέκια, φρεσκότατες σαλάτες φτιαγμένες με μεράκι και γευστικά πιάτα που θ’ απογειώσουν τις αισθήσεις σάς καλούν να τα δοκιμάσετε σ’ ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Διαφορετικά, ένα άρτιο και άψογο delivery υπόσχεται να σας μεταφέρει την ίδια ακριβώς ποιότητα στον χώρο σας, με τη συνοδεία λαχταριστών brownies.

Αργώ.
Καρκαβίτσα 16 & Αντιπάρου 2 (πλατεία Μαχαραγιά), Περιστέρι, 210 5717049

Σ’ έναν χώρο πλήρως ανακαινισμένο, όπου κυριαρχούν το ξύλο, η πέτρα και το σίδερο, στεγασμένη σε μια παλιά μονοκατοικία μόλις 50 μέτρα απ’ τη στάση μετρό του Περιστερίου, η Αργώ, με εχέγγυο τη 18χρονη πείρα της, υπόσχεται ένα αξέχαστο σεργιάνι σε ρεμπέτικα και λαϊκά «νερά». Το μουσικό ταξίδι γίνεται παρέα με ελληνικούς μεζέδες, κρέας στα κάρβουνα, καλό κρασί και τσίπουρο. Ο χώρος διατίθεται και για κοινωνικές εκδηλώσεις σε πολύ προσιτές τιμές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ