ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.6.2017 | 19:00

.

Με αφορμή ένα σχόλιο της αγαπητής Milena θέλω να σημειώσω τα εξής: Είναι ανακριβές ότι ο αναρχισμός, η Αναρχία δεν έχει σχέση με τη βία. Το μόνο αναρχικό ρεύμα που καταδίκασε ξεκάθαρα τη βία ήταν ο τολστοϊκός αναρχισμός που ήταν βαθιά επηρεασμένος απ' το χριστιανικό πνεύμα-κυρίως την "Επί του όρους ομιλία". Μπορούμε να πούμε επιπλέον ότι και ο εγωιστικός αναρχισμός του Στίρνερ δεν υποστήριζε τη βία.Το ίδιο και ο Προυντόν, ο θεωρούμενος πατέρας του αναρχισμού. Το να λες όμως ότι η Αναρχία δεν έχει σχέση με τη βία, είναι σαν να λες ότι μεγάλες μορφές της αναρχικής σκέψης όπως ο Μπακούνιν ή ο Μαλατέστα δεν καταλάβανε σωστά τον αναρχισμό και παραχαράξανε τις ιδέες του. Έχετε διαβάσει τη φράση "προπαγάνδρα μέσω της πράξης"; Δεν την πρωτοσκέφτηκε κάποιος μπαχαλάκιας των Εξαρχείων. Υπάρχει ως έννοια από τα τέλη του 19ου αιώνα. Εξάλλου εκείνη την περίοδο σημειώθηκαν πολλές δολοφονίες πολιτικών προσώπων από αναρχικούς. Σαν χθες ας πούμε το 1894, ένας αναρχικός σκότωσε τον πρόεδρο της Γαλλίας.Λίγα χρόνια μετά ένας άλλος αναρχικός σκότωσε την Αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ, ένας άλλος σκότωσε το βασιλιά της Ιταλίας κι ένας τον πρόεδρο των Η.Π.Α.Ένας Γάλλος αναρχικός έριξε εκρηκτικό μηχανισμό στην αίθουσα συνεδριάσεων της γαλλικής Βουλής και τραυμάτισε είκοσι βουλευτές, κάποιος άλλος έριξε βόμβα σε καφέ. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να υποστηρίξει την ορθότητα αυτών των πράξεων καθώς και άλλων βίαιων πράξεων που έκαναν και κάνουν οι αναρχικοί. Αλλά το να νομίζει ότι ξέρει την αναρχία καλύτερα κι απ' τους αναρχικούς, είναι και λιγάκι...αστείο. Δεν είναι βίαιοι όλοι οι αναρχικοί λοιπόν, αλλά όσοι απ' αυτούς είναι βίαιοι δεν είναι "κακοί αναρχικοί". Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει . Ξαναλέω: δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείσετε με την Αναρχία και τις μεθόδους της. Μη νομίζετε όμως ότι ξέρετε τον αναρχισμό καλύτερα απ' τους αναρχικούς, πως όλοι οι άλλοι είναι σε μια πλάνη και δεν εφαρμόζουν σωστά τις ιδέες τους τις οποίες εσείς γνωρίζετε καλύτερα από εκείνους. Υ.Γ. Και ναι, κι εγώ θεωρώ ότι το να καις γεμάτους σκουπιδοντενεκέδες στην καλοκαιρινή Αθήνα είναι απλώς μια αντικοινωνική πράξη, όχι "propaganda by the deed"
3
 
 
 
 
σχόλια
"O αναρχισμός (αγγλικά: anarchism, ισπανικά:anarquismο) είναι ένα ιδεολογικό πολιτικόκαι κοινωνικό κίνημα. Ετυμολογικά προέρχεται από την ελληνική λέξη αρχή(=εξουσία) και το στερητικό α. Στην κυριολεξία αναρχία σημαίνει «χωρίς εξουσία» και το κοινό χαρακτηριστικό όλων των αναρχικών κινημάτων είναι το αίτημά τους για κατάργηση του κράτους, το οποίο βλέπουν ως βασικό καταπιεστικό παράγοντα περιορισμού της ελευθερίας του ατόμου ή / και της κοινωνίας.  "Το πήγα ετυμολογικά/εννοιολογικά. Από την στιγμή που η βία επί της ουσίας εξαναγκάζει, δεν καταπατά κάποιες ελευθερίες; Υ.Γ. Συγγνώμη σε όσους αναρχικούς έθιξα !