Παναγιωτόπουλος: Παραμένουμε σε συναγερμό στα σύνορα - Στάση αναμονής στον Έβρο

Παναγιωτόπουλος: Παραμένουμε σε συναγερμό στα σύνορα - Στάση αναμονής στον Έβρο Facebook Twitter
1

«Ο συναγερμός παραμένει δεν λήγει. Τηρούμε στάση αναμονής», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας την απομάκρυνση των μεταναστών στις Καστανιές Έβρου.

«Ό,τι και αν προσπάθησε η άλλη πλευρά, δεν έπιασε γιατί είχε γίνει πολύ καλή δουλειά σε βάθος χρόνου μέσω της σύστασης του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων με νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε στη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο. Γι' αυτό το λόγο κράτησε ο Έβρος, συνεχίζει να κρατά και θα κρατήσει. Ασφαλώς και το πιστώνονται τα στελέχη, οι κάτοικοι του Έβρου που δεν καταλαβαίνουν από αυτά και έδειξαν μια φοβερή αποφασιστικότητα και γενναιότητα, αλλά εν πάση περιπτώσει ήταν και αποτέλεσμα οργανωμένης δουλειάς και προετοιμασίας σε βάθος χρόνου», πρόσθεσε σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

Για τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών ανέφερε ότι «προφανώς τα λέει αυτά ή πολλά από αυτά για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης».

Όσον αφορά στην κατάσταση στα νησιά, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «εκεί εκτυλίσσεται μια γιγαντιαία επιχείρηση αποτροπής, κυρίως από το Λιμενικό, οποιωνδήποτε επιχειρούν να εισέλθουν με πλωτά μέσα και να περάσουν στα νησιά. Η επιχείρηση αυτή φέρνει αποτελέσματα ως τώρα. Σε κάθε περίπτωση, δεν εφησυχάζουμε ποτέ. Διατηρούμαστε σε κατάσταση "κόκκινου συναγερμού". Περιμένουμε, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ενδεχομένως να υπάρξουν ξανά απόπειρες μαζικότερης εισόδου από τα νησιά μας στην Ελλάδα. Θα τις αντιμετωπίσουμε και αυτές όπως κάνουμε ως τώρα».

«Είμαστε παρόντες στον αγώνα κατά του κορωνοϊού»

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι «έχουμε κάποια μεμονωμένα κρούσματα, σε στελέχη που έχουν επιβεβαρυμένο ιστορικό υγείας» και διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει φόβος στα στρατόπεδα και στις στρατιωτικές σχολές διότι κι εκεί κάναμε παρεμβάσεις.Προσπαθούμε πάνω από όλα να τηρήσουμε ένα σκεπτικό προστασίας των Ενόπλων Δυνάμεων από τον κορωνοϊό με διαρκείς παρεμβάσεις. Από εκεί και πέρα ενισχύουμε τις υποδομές.».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε ότι «κινητοποιούμε μονάδες παραγωγής στο Στρατό προκειμένου να παράξουμε αντισηπτικά και μάσκες, οι συγκεκριμένες διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και θα βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο. Είμαστε παρόντες στον αγώνα αυτό».

Παράλληλα ανήγγειλε ότι το υπουργείο θα μελετήσει το θέμα της μετάθεσης του χρόνου παρουσίασης στην Επιτροπή Απαλλαγών στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών των στρατευσίμων στους οποίους έχει ήδη χορηγηθεί αναβολή από την Υγειονομική Επιτροπή του Φρουραρχείου Αθηνών. «Πάντα το πνεύμα μας είναι να προστατεύσουμε κι όχι να καταναγκάσουμε ή να τιμωρήσουμε κάποιον σε κάτι που δεν είναι απαραίτητο. Τα μέτρα θα τα επανεξετάσουμε, όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM