Οθόνες που τις τσιμπάς και τις ζουλάς ακριβώς όπως το ανθρώπινο δέρμα

Οθόνες που τις τσιμπάς και τις ζουλάς ακριβώς όπως το ανθρώπινο δέρμα Facebook Twitter
1

Ένα από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που κάνουμε σε επίπεδο καθημερινότητας είναι να πληκτρολογούμε (και πολλές φορές κάπως βίαια) πάνω σε οθόνες αφής και touchpads. Όμως, μια ομάδα ερευνητών είχε την ιδέα να αλλάξει κάπως αυτή τη συνήθειά μας και να την κάνει λίγο πιο «ανθρώπινη».

Συγκεκριμένα, ερευνητές από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανέπτυξαν μια τεχνητή συσκευή, εμπνευσμένη όμως από το ανθρώπινο δέρμα, η οποία ονομάζεται «Project Skin On». Η συσκευή αυτή υπόσχεται να δώσει μια διαφορετική αίσθηση στις συσκευές με τις οποίες αλληλεπιδρούμε σε καθημερινά επίπεδο, όπως είναι τα smartphones και τα wearables. H συσκευή αυτή, που μοιάζει αρκετά με την ανθρώπινη επιδερμίδα, πέρα από το ότι μπορείς να την πατήσεις και να την «τσιμπήσεις», μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν θήκη για smartphone, λουράκι για smartwatch ή και touchpad για λάπτοπ. 

 

Αυτή η μορφή δέρματος δεν είναι απλώς ότι μοιάζει ρεαλιστική, αλλά παράλληλα μπορεί να ανιχνεύσει μια ποικιλία χειρονομιών επιτρέποντας έτσι σε ηλεκτρονικές συσκευές να «αισθανθούν» το άγγιγμα του χρήστη. «Η ιδέα μπορεί να μοιάζει κάπως περίεργη, αλλά επί της ουσίας δεν είναι, γιατί εμείς ως άνθρωποι χρησιμοποιούμε καθημερινά το δέρμα μας ως μέσο αλληλεπίδρασης. Άρα, γιατί να μην το προσαρμόσουμε στις συσκευές που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας;», αναφέρει η υπεύθυνη του πρότζεκτ, Anne Roudaut, από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. 

Εκτός αυτού, το «Project Skin On» μπορεί να θεωρηθεί ότι εν μέρει καλύπτει ένα συναισθηματικό κενό στους χρήστες, καθώς η επαφή με αυτό το ψεύτικο ανθρώπινο χέρι μπορεί να λειτουργήσει θετικά λόγω της δημιουργίας της ψευδαίσθησης ανθρώπινης επαφής. 

Με στοιχεία από το Futurism

 

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εκτός αυτού, το «Project Skin On» μπορεί να θεωρηθεί ότι εν μέρει καλύπτει ένα συναισθηματικό κενό στους χρήστες, καθώς η επαφή με αυτό το ψεύτικο ανθρώπινο χέρι μπορεί να λειτουργήσει θετικά λόγω της δημιουργίας της ψευδαίσθησης ανθρώπινης επαφής. Πηγή: www.lifo.grΑυτό ακούγεται απίστευτα θλιβερό.