Σάμος: Πυρκαγιά σε εξέλιξη στο κέντρο υποδοχής προσφύγων

Σάμος: Πυρκαγιά σε εξέλιξη στο κέντρο υποδοχής προσφύγων Facebook Twitter
0

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου, ενώ η πυροσβεστική προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά και η ΕΛΑΣ επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη μεταξύ αντιμαχόμενων εθνικά ομάδων, αιτούντων άσυλο.

Τα γεγονότα που κορυφώθηκαν με τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 10 το βράδυ, ξεκίνησαν αργά το απόγευμα μέσα στο κέντρο της πόλης της Σάμου, όταν Αφγανοί συγκρούστηκαν για άγνωστους λόγους με Σύρους. Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων με αιχμηρά αντικείμενα, μάλλον μαχαίρια, και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται.

Ακολούθησαν η γενίκευση των επεισοδίων και η μεταφορά τους μέσα στον καταυλισμό με αποτέλεσμα τη φωτιά. Χιλιάδες αιτούντες άσυλο εγκαταλείπουν τον καταυλισμό κινούμενοι προς την πόλη της Σάμου. Ας σημειωθεί ότι στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν σήμερα σε υποδομές για 650 άτομα, περί τα 5.700 άτομα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

Ελλάδα / Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

«Έκανα την καταγγελία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατί θεωρώ ότι το έχει ξανακάνει» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας και πρωταθλήτριας του Παναθηναϊκού ΑμεΑ στη ξιφασκία με σπάθη
LIFO NEWSROOM
Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ελλάδα / Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ο Αρχιεπίσκοπος, περνώντας με το αυτοκίνητό του από το σημείο, ζήτησε από τον οδηγό του να σταματήσει, προκειμένου να χαιρετήσει τον απεργό πείνας και να του εκφράσει τη συμπαράστασή του
LIFO NEWSROOM