Τσίπρας: Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία είναι παράνομη - Η αφωνία της Ελλάδας εκκωφαντική

Τσίπρας: Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία είναι παράνομη - Η αφωνία της Ελλάδας εκκωφαντική Facebook Twitter
0

«Η εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία είναι παράνομη. Θα οδηγήσει σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση την περιοχή, καθώς και σε ενίσχυση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

«Η αδυναμία της διεθνούς κοινότητας να επιβάλει το Διεθνές Δίκαιο, προφανής. Η ασυνάρτητη στάση του Προέδρου Τραμπ, τραγική. Και η αφωνία της Ελλάδας εκκωφαντική» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία.

«Η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, υπονομεύει κάθε απόπειρα ειρήνευσης στη Συρία, ενώ θα οδηγήσει - όχι στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και στη μείωση των προσφυγικών ροών - αλλά στην επανενεργοποίηση του ISIS και της τρομοκρατίας εις βάρος των δημοκρατικών δυνάμεων, πλήττοντας κυρίως αμάχους και προκαλώντας ένα νέο κύμα προσφυγιάς», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του τομέα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Ομογενειακών Υποθέσεων του κόμματος, με την οποία καταδικάζει «την παράνομη εισβολή του τουρκικού στρατού και εκφράζει τη συμπαράστασή του στον κουρδικό λαό και τους συμμάχους του κατά του ISIS στη Βόρεια Συρία, καθώς και σε ολόκληρο τον πολύπαθο συριακό λαό».

Όπως τονίζει, «απαιτείται η άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και η επείγουσα ενεργοποίηση της διεθνούς και ευρωπαϊκής διπλωματίας, για την αποτροπή ακόμα χειρότερων εξελίξεων».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM