Νορβηγία: Βαριά οπλισμένος ο δράστης των πυροβολισμών στο τέμενος

Νορβηγία: Βαριά οπλισμένος ο δράστης των πυροβολισμών στο τέμενος Facebook Twitter
0

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σε  περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε τέμενος κοντά στο Όσλο κι ένας ύποπτος συνελήφθη, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία της πρωτεύουσας της Νορβηγίας.

Ο υπεύθυνος του τεμένους είπε σε νορβηγικά ΜΜΕ ότι ο δράστης, ένας λευκός άνδρας, ήταν βαριά οπλισμένος.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο ισλαμικό κέντρο αλ Νουρ στο Μπέρουμ, στα περίχωρα του Όσλο.

«Ένας δικός μας τραυματίστηκε από σφαίρες από έναν λευκό άνδρα, που φορούσε κράνος και στολή» δήλωσε, από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του τεμένους Ιρφάν Μουστάκ, στην τοπική εφημερίδα Budstikka.

Σύμφωνα με τον Μουστάκ, το θύμα είναι ένας 75χρονος πιστός. «Ένας άνδρας, με τα χαρακτηριστικά των Νορβηγών, εισέβαλε στο τέμενος, οπλισμένος με μια επαναληπτική καραμπίνα και περίστροφα (...). Έσπασε μια γυάλινη πόρτα κι άρχισε να πυροβολεί» περιέγραψε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK, η αστυνομία βρήκε όπλα στο τέμενος, ενώ ένας άνθρωπος, που βρισκόταν εκεί, κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη προτού φθάσει η αστυνομία.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της νορβηγικής αστυνομίας (PST) ανέφερε ότι «παρακολουθούν την εξέλιξη των γεγονότων».

«Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα» επισήμανε στο NRK ο υπεύθυνος επικοινωνίας των PST Μάρτιν Μπέρνσεν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Διεθνή / Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Σε έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και με τη χρήση 400.000 κυβικών μέτρων πάγου και χιονιού, το Harbin Ice-Snow World έχει δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες «παγωμένο παραμύθι από πάγο και χιόνι» σε πρωτοφανή κλίμακα
THE LIFO TEAM
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο αξίας 35 δισ. δολαρίων

Διεθνή / «Ιστορική συμφωνία» πώλησης φυσικού αερίου 35 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι η συμφωνία αποτελεί αυστηρά εμπορική συναλλαγή, η οποία συνήφθη αποκλειστικά για οικονομικούς και επενδυτικούς λόγους, χωρίς πολιτικά κίνητρα
THE LIFO TEAM