Σέριφος: 55χρονος ναυαγός διασώθηκε από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

Σέριφος: 55χρονος ναυαγός διασώθηκε από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού Facebook Twitter
0

Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε σώο στη θαλάσσια περιοχή 2 ναυτικά μίλια νοτίως της Σερίφου τον 55χρονο κυβερνήτη-χειριστή φουσκωτής λέμβου που αγνοείτο από το μεσημέρι.

Το ελικόπτερο (τύπου S70B, Aegean Hawk) περισυνέλεξε τον 55χρονο και τον μετέφερε στην Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο ελικοδρόμιο Κοτρωνίου. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο 55χρονος μαζί με τη 45χρονη συνεπιβαίνουσα στο φουσκωτό σκάφος απέπλευσαν με προορισμό την Κύθνο, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι συνθήκες ο 55χρονος βρέθηκε στη θάλασσα. Η 45χρονη ενημέρωσε το Λιμενικό και μέσω του ΕΚΣΕΔ ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τους. Σκάφος του λιμενικού την παρέλαβε από το φουσκωτό στην ίδια θαλάσσια περιοχή, και τη μετέφερε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου από όπου και εξήλθε. Το δε φουσκωτό ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του νησιού με άλλο σκάφος που συμμετείχε στις έρευνες.


Τη διάσωση κατέγραψε σε βίντεο το προσωπικό του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού.

 

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώην παίκτης ριάλιτι ξυλοκόπησε 46χρονο - «Μου έσπασε το κόκκαλο μέσα στη μύτη, θα κάνω χειρουργείο»

Ελλάδα / Πρώην παίκτης ριάλιτι ξυλοκόπησε 46χρονο - «Μου έσπασε το κόκκαλο μέσα στη μύτη, θα κάνω χειρουργείο»

Οι δηλώσεις του 46χρονου ασφαλιστή μέσα από το νοσοκομείο για το περιστατικό - «Είχε μία πληρωμή κάποτε από ασφαλιστική που δεν την πήρε ποτέ και από τότε μάλλον μου τη φύλαγε»
THE LIFO TEAM
Delivery

Θέματα / Οι αόρατοι ντελιβεράδες της Wolt και του efood:  Μια νέα «Μανωλάδα» έξω από την πόρτα σου

Πίσω από την ταχύτητα των παραδόσεων και την ευελιξία της gig economy ξεδιπλώνεται ένα αθέατο δίκτυο εκμετάλλευσης, μαύρης και υποδηλωμένης εργασίας: διανομείς που δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, πίεση και απειλές. Τι ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι διανομείς και τι απαντούν οι ψηφιακές πλατφόρμες.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Αργυρούπολη Τσεκούρι

Ελλάδα / Αργυρούπολη: 59χρονος απείλησε άλλον οδηγό με τσεκούρι μετά από καβγά στον δρόμο

Κατά τον έλεγχο στο όχημά του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα τσεκούρι, ένα σκεπάρνι, ένα αεροβόλο πιστόλι, καθώς και ποσότητα κάνναβης βάρους περίπου 52 γραμμαρίων
THE LIFO TEAM