Να πώς ήταν το τελωνείο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το 1920

Να πώς ήταν το τελωνείο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το 1920 Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Λυκίδης
0

Θεμελιώθηκε το 1910 και ολοκληρώθηκε το 1912 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Alexandre Vallaury.


Ένα επιβλητικό κτίριο με μήκος 200 μ. και εμβαδόν 12.000 τ.μ., υπήρξε το πρώτο κτίριο της Θεσσαλονίκης κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η στατική μελέτη έγινε από την εταιρεία Bureau Ηennebique, με έδρα το Παρίσι, κάτοχο της ευρεσιτεχνίας του μπετόν αρμέ. Κατασκευαστής ήταν ο αντιπρόσωπος στη Θεσσαλονίκη της Bureau Hennebique, Ελί Μοδιάνο.


Σήμερα λειτουργεί ως Επιβατικός Σταθμός αλλά ουσιαστικά εξυπηρετεί μόνο τα κρουαζιερόπλοια, μιας και δεν υπάρχουν πια ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς Θεσσαλονίκη.

Σταυρ. Μπαλ.

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM