ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ
- 25 γρ. βούτυρο
 - 27,5 γρ. ελαιόλαδο
 - ½ αυγό
 - 50 γρ. γιαούρτι
 - 5 γρ. αλάτι
 - 250 γρ. αλεύρι
 - Ελάχιστο νερό
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
 - Δουλεύουμε λίγο με τα χέρια και κόβουμε σε μερίδες των 70 γρ.
 - Κρατάμε τα ζυμαράκια σκεπασμένα με μεμβράνη στο ψυγείο.
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
- 125 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
 - 125 γρ. σέσκουλα ψιλοκομμένα
 - 25 γρ. μυρώνια ψιλοκομμένα
 - 25 γρ. καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
 - ¼ μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
 - 60 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - Ξύσμα από 1 λεμόνι
 - Χυμός από ½ λεμόνι
 - 75 γρ. ανθότυρο σε κομμάτια
 - 75 γρ. βολάκι Άνδρου τριμμένο
 - Αλάτι
 - 110 γρ. γιαούρτι πρόβειο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανοίγουμε 5 λεπτά στρογγυλά φύλλα.
 - Σε μπολ ρίχνουμε τα υλικά της γέμισης εκτός από το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
 - Μοιράζουμε τη γέμιση στα φύλλα ζύμης και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα, βρέχοντας εσωτερικά τις άκρες με λίγο νερό για να κολλήσει η ζύμη.
 - Σε σχάρα ή σχαροτήγανο και σε χαμηλή θερμοκρασία ψήνουμε τις πίτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
 - Τις τελειώνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν τελείως τραγανές.
 - Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πρόβειο γιαούρτι.
 
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο The Zillers» (Μητροπόλεως 54).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα
 
 
 
 
 
 
 