No.1

Η Europol έχει εντοπίσει πάνω από 240 παιδιά, θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, σε όλο τον κόσμο

Η Europol έχει εντοπίσει πάνω από 240 παιδιά, θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, σε όλο τον κόσμο Facebook Twitter
0

Ως αποτέλεσμα να αναγνωριστούν περισσότερα από 240 παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε όλο τον κόσμο από το 2014 είχε μια μεγάλη επιχείρηση της Europol, που περιλαμβάνει ερευνητές από 20 περίπου χώρες. 

Είναι η πρώτη φορά που η Europol δημοσιεύει στοιχεία από την ομάδα εργασίας για την αναγνώριση των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης. Η πέμπτη επιχείρηση αυτής της ομάδας, που διήρκησε δύο εβδομάδες, ολοκληρώθηκε σήμερα.

Χάρη σε αυτές τις έρευνες, η ευρωπαϊκή υπηρεσία «μπόρεσε να εντοπίσει και να διασώσει 241 θύματα σε όλο τον κόσμο» τα τέσσερα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο Φερνάντο Ρουίζ, διευθυντής του κέντρου κατά του κυβερνοεγκλήματος στη Europol. «Έχουν ασκηθεί διώξεις σε περίπου 94 υπόπτους σε 28 χώρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρουίζ.

Το 2018, 27 ερευνητές από 21 χώρες –μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Αυστραλία– συμμετείχαν στην επιχείρηση.


Το Γαλλικό Πρακτορείο είχε πρόσβαση στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Κέντρου κατά του Κυβερνοεγκλήματος (EC3), όπου οι ερευνητές ανέλυσαν εκατομμύρια εικόνες και βίντεο προκειμένου να βρουν αποδεικτικά στοιχεία για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, τα οποία στη συνέχεια στάλθηκαν στις χώρες όπου εντοπίστηκαν οι ύποπτοι και τα θύματα.

«Αυτές οι χώρες ενημερώνονται για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τις δικές τους έρευνες», εξήγησε ο Ρουίζ.

Η Europol χαιρέτισε τις προσπάθειες των πολιτών που βοήθησαν τους ερευνητές να εντοπίσουν ίχνη των υπόπτων και των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης μέσω του ιστότοπου "Stop Child Abuse", τον οποίο έθεσε σε λειτουργία η υπηρεσία το 2017.

«Αυτός ο ιστότοπος υπάρχει εδώ και ένα χρόνο και έχουμε λάβει 22.000 e-mail ως απάντηση. Δεν περιμέναμε μια τέτοια ανταπόκριση» από τους χρήστες του διαδικτύου, δήλωσε ο Βιλ βαν Γκέμερτ, υποδιευθυντής της Europol. «Επτά παιδιά» θύματα σεξουαλικής κακοποίησης «διασώθηκαν» χάρη σε αυτό τον ιστότοπο, δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM