El Pais: Όταν ο Στεφανός Τσιτσιπάς κινδύνεψε να πνιγεί στην Κρήτη

El Pais: Όταν ο Στεφανός Τσιτσιπάς κινδύνεψε να πνιγεί στην Κρήτη Facebook Twitter
EPA
0

Αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα τενίστα κάνει σήμερα η ισπανική εφημερίδα El Pais με τίτλο «Ο Τσιτσιπάς, το μαργαριτάρι που επιβίωσε το Αιγαίο».

Η εφημερίδα θυμάται την περιπέτεια του Έλληνα πρωταθλητή που το 2015 κινδύνεψε να πνιγεί στην Κρήτη. 

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε 20 ετών την Κυριακή. Αλλά θα μπορούσε να πει ότι είναι τριών. Το 2015 σχεδόν πνίγηκε στο νησί της Κρήτης και εκεί ήταν που ξαναγεννήθηκε. "Ποτέ δεν συνειδητοποίησα ότι η θάλασσα ήταν δύσκολη. Εμείς πήγαμε στη θάλασσα με τους φίλους, αλλά οι συνθήκες ήταν δύσκολες για κολύμπι. Άρχισα να πίνω νερό. Πνιγόμουν. Ήταν η μόνη φορά στη ζωή μου ένιωσα ότι είχα πεθάνει, ένα φρικτό συναίσθημα ότι όλα τελείωσαν εκεί", θυμάται ο νεαρός Έλληνας».

«Ο πατέρας μου, που μας κοίταξε από την ακτή, κολύμπησε σε μας και με τράβηξε σε ένα βράχο. Εκεί ήμουν σε θέση να αναπνεύσω κανονικά και στη συνέχεια σιγά-σιγά πήγαμε πίσω στην ακτή. Μία πολύ άσχημη εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ».

Ο Τσιτσιπάς αναγνώρισε το δραματικό αυτό γεγονός, ως ορόσημο πριν και μετά στη ζωή του. «Ένιωσα ότι ο Θεός ήθελε να μου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου». Έναν χρόνο αργότερα, το 2016, έγινε επαγγελματίας τενίστας.

«Στην Ελλάδα είναι τρελοί με τον Τσιτσιπά», γράφει η El Pais.

«Οι άνθρωποι μιλούν γι 'αυτόν στους δρόμους, σχεδόν σαν να ήταν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Τσιτσιπάς δεν έχει ακόμα τίτλους ATP. Αλλά στον κόσμο του τένις ξέρουν ήδη, ότι με μόλις 20 χρόνια, ή τρία, έχει δείξει ότι είναι σε θέση να νικήσει οποιονδήποτε». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM
Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Ελλάδα / Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Η Τήνος φιλοξενεί πάνω από 1.000 οικογενειακά παρεκκλήσια που περνούν από γενιά σε γενιά - Μια ζωντανή παράδοση πίστης, πολιτισμού και κοινοτικής συνοχής που συνεχίζει να εμπνέει, παρά τη σύγχρονη απομάκρυνση από τη θρησκεία
LIFO NEWSROOM