Καταδικάστηκαν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Κέρκυρας για παράβαση περιβαλλοντολογικών διατάξεων

Καταδικάστηκαν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Κέρκυρας για παράβαση περιβαλλοντολογικών διατάξεων Facebook Twitter
0

Με ποινή φυλάκισης οχτώ ετών με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν από το τριμελές πλημμελειοδικείο Κερκύρας, ο δήμαρχος Κώστας Νικολούζος και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Σπύρος Ασπιώτης, για την κατηγορία της παράβασης περιβαλλοντολογικών διατάξεων.

Η καταδίκη ήρθε μετά τη μήνυση που τους ασκήθηκε την περασμένη Κυριακή, από τον πολιτιστικό εξωραϊστικό σύλλογο Τεμπλονίου: Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος, έδωσαν εντολή σε υπάλληλο του δήμου καθαριότητας να επιρρίψει απορρίμματα στο ήδη κλειστό κύτταρο β΄ του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Το δικαστήριο έκρινε την ενοχή τους μετά από μία μαραθώνια δικαστική διαδικασία, που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι και διήρκησε μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ συνέχεια δόθηκε από σήμερα το πρωί μέχρι τις 9.30 περίπου το βράδυ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Δασκάλα κατήγγειλε πως της έκαναν έξωση ενόψει της τουριστικής σεζόν

Ελλάδα / Χανιά: Δασκάλα κατήγγειλε πως της έκοψαν ρεύμα και νερό για να τη διώξουν ενόψει τουριστικής σεζόν

Μένει σε κάμπινγκ μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς - Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που διέμενε, την ανάγκασε να φύγει πριν τη συμφωνημένη ημερομηνία ώστε να είναι διαθέσιμο το σπίτι για την τουριστική σεζόν, όπως καταγγέλλει η ίδια
LIFO NEWSROOM