Πέθανε ο πρώην υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Κώστας Λιάσκας

Πέθανε ο πρώην υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Κώστας Λιάσκας Facebook Twitter
0

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Κώστας Λιάσκας πρώην υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και επί πολλά έτη πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε ηλικία 76 ετών.

Ο Κώστα Λιάσκας υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος του ΤΕΕ. Αναδείχθηκε και υπηρέτησε σε συνεχείς θητείες συνολικά επί 24 χρόνια στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, ενώ από το 1988 έως το 2002 θήτευσε συνεχόμενα για 12 έτη στη θέση του προέδρου του ΤΕΕ.

Παράλληλα ο Κώστας Λιάσκας συγκεντρώνοντας ευρύτερη αναγνώριση και αποδοχή τόσο της προσωπικότητας του όσο και του θεσμικού ρόλου του, ως πρόεδρος του ΤΕΕ, διετέλεσε τρεις φορές υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Γρίβα (την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 1990), στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα (την περίοδο Νοέμβριου 1989 – Μαρτίου 1990) και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Γρίβα (την περίοδο Οκτωβρίου - Νοέμβριου 1989).

Ήταν από τους πρωτοστάτες για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα από το 1990 ως Μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης των «Ολυμπιακών Αγώνων 1996» και εν συνεχεία την περίοδο 1995-97 ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», ενώ το 2000 ήταν Μέλος ΔΣ της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».

Η κηδεία του εκλιπόντος θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη σε στενό οικογενειακό κύκλο και παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να γίνει κατάθεση εις μνήμην του στον σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τη θλίψη του για το θάνατο του Κώστα Λιάσκα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM