Πειραματικό χάπι αντισύλληψης για άνδρες δοκιμάστηκε με επιτυχία σε πιθήκους

Πειραματικό χάπι αντισύλληψης για άνδρες δοκιμάστηκε με επιτυχία σε πιθήκους Facebook Twitter
0

Επιστήμονες πραγματοποίησαν με επιτυχία δοκιμές για ένα «ανδρικό χάπι», το οποίο περιορίζει τη δραστηριότητα του σπέρματος χωρίς να προκαλεί παρενέργειες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Independent.


Το σκεύασμα, γνωστό ως ΕΡ055, χορηγήθηκε σε πιθήκους, του είδους μακάκος ρέζους, κατά τη διάρκεια μελέτης στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Πρωτευόντων του Όρεγκον στις ΗΠΑ.

Το ΕΠ055 στοχεύει μια πρωτεΐνη στην επιφάνεια των σπερματοζωαρίων που περιορίζει την ικανότητά τους να κινούνται.

«Με απλά λόγια, το σκεύασμα αυτό απενεργοποιεί την ικανότητα των σπερματοζωαρίων να κολυμπούν, περιορίζοντας σημαντικά τις δυνατότητες γονιμοποίησης», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Μάικλ Ο'Ραντ. «Αυτό καθιστά το EP055 ιδανικό υποψήφιο για τη μη ορμονική ανδρική αντισύλληψη».

Οι μόνες επιλογές για ανδρική αντισύλληψη που είναι διαθέσιμες προς το παρόν είναι τα προφυλακτικά ή η βαζεκτομή, αλλά υπάρχουν ελπίδες ότι μέσα σε μια δεκαετία θα είναι διαθέσιμα στην αγορά ασφαλή και με αναστρέψιμη επίδραση σκευάσματα.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ