Ταξιδεύοντας στις γειτονιές του κόσμου με street food

Ταξιδεύοντας στις γειτονιές του κόσμου με street food Facebook Twitter
Αν θέλεις να ταξιδέψεις μέσα από τις γεύσεις του street food σε Ιαπωνία, Αμερική, Λίβανο και Μεσόγειο, τότε θα έρθεις καρφί στο Souk στη Γλυφάδα.
0


Όταν ταξιδεύεις, συλλέγεις εικόνες, αρώματα, γεύσεις.
Αν θέλεις να ταξιδέψεις μέσα από τις γεύσεις του street food σε Ιαπωνία, Αμερική, Λίβανο και Μεσόγειο, τότε θα έρθεις καρφί στο Souk στη Γλυφάδα. Μεγάλος χώρος με βιομηχανικές, διακοσμητικές πινελιές και αίσθηση κλειστής αγοράς, με διαφορετικά πόστα που ετοιμάζουν τις κουζίνες του κόσμου. Μαυροπίνακες αναγράφουν τις προτάσεις του μενού. Στην πράξη, κατευθύνεσαι σε ό,τι τραβάει η όρεξή σου, παραγγέλνεις, πληρώνεις στο ταμείο, παραλαμβάνεις το φαγητό σου στον δίσκο και παίρνεις θέση σε κάποιο από τα χαμηλά τραπέζια ή τα ψηλά, όπου όλοι γίνονται μια παρέα, απλά, όπως ταιριάζει στο self service. Υπάρχουν νέα παιδιά που με αληθινή ευγένεια θα σε εξυπηρετήσουν, πάντα με χαμόγελο. Άλλωστε, και η πλειονότητα είναι νέοι που τρώνε το φαγητό τους, πίνουν μπίρα και παίζουν και χαρτιά, χαλαρά!

Πρώτη στάση της γευστικής περιπλάνησης η Ιαπωνία και το σούσι, με έξι ωραία maki cucumber (€6), ρολό με σολομό και καυτερή σος (€10), ρολό με καβούρι, αβοκάντο και αγγούρι (€9 τα 6 τεμάχια) και nigiri τόνο (€9). Ακολούθησε η πάντα αγαπημένη λιβανέζικη κουζίνα με σαουάρμα. Πρόκειται για την παραδοσιακή πίτα του Λιβάνου με χειροποίητο φύλλο που ανοίγουν τη στιγμή που θα την παραγγείλεις και ψήνεται στον φούρνο. Η γέμιση είναι με κιμά από αρνί και μοσχάρι και γιαούρτι που δίνει δροσιά στη γεύση – λιμπιστική. Αφράτη η ζύμη, λεπτή, τρώγεται με τα δάχτυλα. Συνέχεια με New York steak (€14,90), με κρέας αμερικάνικο, μαριναρισμένο με ντομάτα, κύμινο, κρεμμύδι και πάπρικα. Γευστικό και ζουμερό. Εδώ υπάρχει εμμονή στην ποιότητα. Από την μπάρα σερβίρονται δροσιστικά κοκτέιλ με φρούτα καλοκαιρινά. Κλείνεις με κανταΐφι κνέφε με ροδόνερο ή επιλέγεις τον παιχνιδιάρικο ναργιλέ με πάγο με γεύση τριαντάφυλλο ή καρπούζι. Το Souk σε υποδέχεται όλο το 24ωρο.


☛ Souk, Γρηγορίου Λαμπράκη 3 & Ποσειδώνος, Γλυφάδα, 210 8981000

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM