Στο Μαγικό Νησί είναι πάντα καλοκαίρι

Στο Μαγικό Νησί είναι πάντα καλοκαίρι Facebook Twitter
0

Από τη Νίκη Μηταρέα

Στο Μαγικό Νησί είναι πάντα καλοκαίρι Facebook Twitter

Το club restaurant Island έχει θεμελιώσει στο πέρασμα του χρόνου την παρουσία του και τη συνταγή της διασκέδασης που προσφέρει: ποιοτικό φαγητό και ωραίο περιβάλλον σε έναν μαγευτικό περίγυρο. Την επιτυχημένη συνταγή ακολουθεί και αυτήν τη σεζόν. Εδώ, τα πάντα είναι προσεγμένα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια: η ατμόσφαιρα, η μουσική, η φιλοξενία. Βυθίζεσαι στις πολυθρόνες, χαζεύεις το φεγγάρι που βουτάει στη θάλασσα και νομίζεις πως βρίσκεσαι σε καλοτάξιδο καράβι. Ο σεφ Νίκος Σκλήρας έχει τη γαστρονομική επιμέλεια του Island, που μαζί με το δίπτυχο κοκτέιλ-περιβάλλον μετατρέπουν το Ιsland σε έναν από τους καλύτερους προορισμούς στην παραλιακή για άλλη μια χρονιά.

Στο Μαγικό Νησί είναι πάντα καλοκαίρι Facebook Twitter
Σαλάτα με καβούρι

Το μενού κινείται ευέλικτα μεταξύ γιαπωνέζικης και μεσογειακής κουζίνας. Καταγράφω το φινετσάτο λαυράκι από το New Style Sashimi (€12) με την τραγανή πέτσα από καυτό σησαμέλαιο, τα καλοφτιαγμένα Special Rolls, όπως αυτό με ταρτάρ σολομού και spicy cream σος (€14) αλλά και το εκπληκτικό καβούρι που συντονίζεται με τη μαγιονέζα με τσίλι, αγγούρι και wasabi tobiko σος. Εντυπωσιακή σε εμφάνιση αλλά και γεύση είναι η σαλάτα noodles με πράσινο φύκι, καρδιές ολόφρεσκων τραγανών σαλατικών και φετούλες με μοσχάρι tataki (€21). Αξέχαστη μένει η δροσιά από το πιάτο με την ψίχα καβουριού μαριναρισμένη σε τζίντζερ και μοσχολέμονο, που συνοδεύεται με κύβους καρπουζιού και φύλλα δυόσμου (€22), ο οποίος έρχεται να πάρει τα ηνία από τo τζίντζερ στην επίγευση. Το κοτόπουλο φιλέτο δανείζεται την καπνιστή ένταση από το τυρί Μετσόβου που αποτελεί τη γέμιση μαζί με τα άγρια μανιτάρια, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με τα φρέσκα ζυμαρικά stringoli Verdi (€21). Την παράσταση έκλεψε η λεπτότητα της πεσκανδρίτσας που απογειώθηκε κυριολεκτικά από τη σος μπεαρνέζ (ωραία ιδέα) με νότες εστραγκόν (€25). Με δυο λόγια, η δημιουργικότητα, η φινέτσα, η τεχνική, όλα είναι εδώ.

☛ Island, 27ο χλμ. Αθήνα-Σούνιο, Βάρκιζα, 210 9653563


Στο Μαγικό Νησί είναι πάντα καλοκαίρι Facebook Twitter
Tempura καραβίδας

Στο Μαγικό Νησί είναι πάντα καλοκαίρι Facebook Twitter

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ