ΥΛΙΚΑ
- 8 μέτριες ώριμες ντομάτες και 2 τριμμένες
 - 500 γρ. χοιρινός κιμάς χοντροκομμένος
 - 1 κ.σ. σπόρος μάραθου
 - 1 κ.σ. πάστα μάραθου
 - 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
 - 2 σκελίδες σκόρδο
 - 1 πιπέρια πράσινη ψιλοκομμένη
 - 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
 - 60 ml λευκό κρασί
 - 50 ml ελαιόλαδο και 1 κούπα για το ταψί
 - 6 κ.σ. ρύζι για γεμιστά
 - Αλάτι, πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Από το βράδυ της προηγούμενης μέρας ανακατεύουμε τον κιμά με τους σπόρους του μάραθου.
 - Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
 - Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε συνεχώς, ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε λίγο ακόμα.
 - Προσθέτουμε την πάστα μάραθου και το ρύζι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά 1-2 λεπτά.
 - Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ψίχα από τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
 - Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Γεμίζουμε κατά 2/3 τις ντομάτες.
 - Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και την τριμμένη ντομάτα.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς 50-60 λεπτά.
 
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Αμπέλα» της Σύρου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα
 
 
 
 
 
 
 