Λαγκάρντ: Απαραίτητη για τη βιώσιμη ανάπτυξη η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας

Λαγκάρντ: Απαραίτητη για τη βιώσιμη ανάπτυξη η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας Facebook Twitter
EPA
0

Συνάντηση είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός, σήμερα το απόγευμα.

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον συγχαίρω για την πρόοδο στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας» ανέφερε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ λίγα λεπτά μετά τη συνάντηση στο Νταβός.

Η κ. Λαγκάρντ σημειώνει επίσης πως κατά τη συνάντηση συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα να εργαστούν μαζί για τους κοινούς στόχους της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και της διασφάλισης της ελάφρυνσης του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, που είναι απαραίτητη για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση έγινε την στιγμή που φουντώνουν τα σενάρια σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα. Επίσημα η κυβέρνηση δεν εκφράζει άποψη αναφορικά με την προτίμηση της για το μέλλον του Ταμείου.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM