Υπουργείο Παιδείας: Τα σχολεία ανοίγουν με λιγότερες ελλείψεις από κάθε άλλη χρονιά

Υπουργείο Παιδείας: Τα σχολεία ανοίγουν με λιγότερες ελλείψεις από κάθε άλλη χρονιά Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Μεθαύριο, Τετάρτη, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πρόσληψης των αναπληρωτών στα σχολεία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, αναφέροντας πως τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν «με λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά ελλείψεις».


Οι πίνακες με τους προσληφθέντες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αναρτώνται σταδιακά από αύριο, Τρίτη, στην ιστοσελίδα του υπουργείου.


Από την περασμένη Παρασκευή εξάλλου άρχισαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 2.521 μελών ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού. Συνολικά θα προσληφθούν 10.800 αναπληρωτές στην ειδική εκπαίδευση, «αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, ενώ είναι σαφείς οι αιχμές κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων που «ενώ από το 2005 υποχρεώνονταν με υπουργική απόφαση να προσλαμβάνουν κατά προτεραιότητα τους αναπληρωτές της ειδικής αγωγής, δεν την εφάρμοσαν ποτέ».


Το υπουργείο αναφέρει τέλος ότι οι διαδικασίες επιλογής των 7.062 νέων διευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκαν «με πλήρη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και σε χρόνο ρεκόρ».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φυλακές Κορυδαλλού: Πότε θα πάνε στον Ασπρόπυργο και ποιο είναι το σχέδιο για την τύχη των παλιών κτιρίων

Ρεπορτάζ / Πότε θα φύγουν τελικά οι φυλακές από τον Κορυδαλλό;

Η απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού και η μεταφορά τους στον Ασπρόπυργο αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και είναι ένα έργο βαρύνουσας σημασίας. Πότε θα γίνει η μετεγκατάστασή τους και πώς θα αξιοποιηθούν τα παλιά κτίρια;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Μιλώντας ανοιχτά για όσα πολλές φορές μένουν στο περιθώριο ή αμφισβητούνται

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025: Καλεσμένοι-έκπληξη και δεκάδες προσωπικότητες στο φετινό συνέδριο

Περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι του πολιτισμού, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, των media, του ακτιβισμού και της κοινωνίας των πολιτών θα συζητήσουν ανοιχτά θέματα που αφορούν την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στους χώρους εργασίας αλλά και στην καθημερινή ζωή.
LIFO NEWSROOM