ΥΛΙΚΑ

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες (στη μέση, χαραγμένες και αλατισμένες)
  • 500 γρ. κιμάς μόσχου (όπως μαγειρεύουμε τον κιμά στο γιουβετσάκι)
  • 100 ml λάδι για το τηγάνισμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • ½ λίτρο γάλα
  • ½ κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Φέτες ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε, κόβουμε, χαράζουμε τις μελιτζάνες και τις αλατίζουμε να ξεπικρίσουν.
  2. Τις τηγανίζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Στη συνέχεια, τις πατάμε με ένα κουτάλι και τις γεμίζουμε με τον κιμά.
  4. Για την κρέμα, σοτάρουμε το αλεύρι σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε γρήγορα, ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, φτάνουμε σε επιθυμητή ρευστότητα, αφαιρούμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε μοσχοκάρυδο, τους κρόκους και τη γραβιέρα.
  5. Με ένα κορνέ καλύπτουμε τη μελιτζάνα με την κρέμα.
  6. Προσθέτουμε από πάνω φέτες ντομάτας, έξτρα τυρί και βούτυρο και ψήνουμε στους 180°C για μισή ώρα.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα