Αύριο η απόφαση του Εφετείου για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου

Αύριο η απόφαση του Εφετείου για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου Facebook Twitter
0

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου για τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου που δικάζεται για παράβαση καθήκοντος. Το δικαστήριο διέκοψε την σημερινή συνεδρίαση του μετά την αγόρευση του Εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε την ενοχή του άλλοτε επικεφαλής της Αρχής αποδεχόμενος το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του κ. Γεωργίου.

 

Σύμφωνα με την κατηγορία ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος υπέγραψε την αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος της χώρας , διατηρούσε επί μερικούς μήνες, Αύγουστος έως Νοέμβριος 2010, την θέση του στο ΔΝΤ ενώ ήδη είχε αναλάβει επικεφαλής της Αρχής και επίσης δεν συγκαλούσε το Διοικητικό της Συμβούλιο με αποτέλεσμα, κατά το κατηγορητήριο, η απόφαση για την αποτίμηση των αναθεωρημένων στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 να μην έχει την σύμφωνο γνώμη των μελών της Διοίκησης.

 

Ολοκληρώνοντας την πρόταση του ο Εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε πως ο κατηγορούμενος "ήθελε να μετατρέψει την ΕΛΣΤΑΤ σε ενός ανδρός αρχή" προσθέτοντας πως όλα αυτά συνέβησαν την πιο "σημαντική στιγμή ιστορικά από την ίδρυση της ΕΛΣΤΑΤ". Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργίου δικάζεται κατόπιν έφεσης υπέρ του νόμου που άσκησε η Εισαγγελία κατά της αθωωτικής απόφασης που εξέδωσε για την υπόθεση το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Ελλάδα / Μάτι: «Οι ΟΤΑ ασκούν εφέσεις» κατήγγειλε ο Σύλλογος Θανόντων και Εγκαυματιών - «Αποσυρόμαστε άμεσα» απαντούν

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Πιερρακάκη με Νίκο Χαρδαλιά και δημάρχους Ραφήνας και Μαραθώνα, αποσύρονται οι εφέσεις για Μάτι και Μάνδρα
LIFO NEWSROOM
Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Ελλάδα / Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Γνωστός από τη δεκαετία του 1990 για τον ρόλο του στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Χρήστος Μαυρίκης βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά μετά τη σύλληψή του για φερόμενη απόπειρα δωροδοκίας ανώτατου δικαστικού
LIFO NEWSROOM