Eκδήλωση στην Κύπρο για την επιστροφή της μικρής που είχε απαχθεί από τον πατέρα της

Eκδήλωση στην Κύπρο για την επιστροφή της μικρής που είχε απαχθεί από τον πατέρα της Facebook Twitter
0

Eκδήλωση στην Κύπρο για την επιστροφή της μικρής που είχε απαχθεί από τον πατέρα της Facebook Twitter

 

Πολύς κόσμος πήρε μέρος στην εκδήλωση-πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας με αίτημα την επιστροφή της τετράχρονης Μαρί - Ελένη Grimsrud στη μητέρα της στην Κύπρο. Την μικρή απήγαγε έξω από το νηπιαγωγείο της, με γκακστερικό τρόπο πριν ένα μήνα, ο Νορβηγός πατέρας της, ο οποίος είναι διαζευγμένος με την μητέρα. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε έκκληση για εντοπισμό της μικρής. Στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έγραψε: «Παρακαλώ όποιος μπορεί να βοηθήσει, να επικοινωνήσει με τις Αρχές».

 

Στην εκδήλωση για την επιστροφή της μικρής οι άνθρωποι φορούσαν λευκά μπλουζάκια και κρατούσαν πλακάτ με τη φωτογραφία του απαχθέντος παιδιού και του καταζητούμενου πατέρα της.

 

Οι γονείς είχαν μαζί τους τα παιδάκια τους, στα οποία μοιράστηκαν πράσινα μπαλόνια, τα οποία άφησαν να πετάξουν στον ουρανό.

 

 

Εξάλλου, ο δικηγόρος της μητέρας, Λάρης Βραχίμης, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας απέρριψε πρόσφατα την έφεση, που είχε καταχωρήσει ο Νορβηγός πατέρας της 4χρονης Μαρί Ελένης κατά απόφασης δικαστηρίου της χώρας, σύμφωνα με την οποία ο τόπος διαμονής της ανήλικης δεν ήταν ποτέ η Νορβηγία και κατ' συνέπεια η αίτηση για την κηδεμονία της θα πρέπει να εξεταστεί από τα κυπριακά δικαστήρια.

 

Ο κ. Βραχίμης ανέφερε ότι με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νορβηγίας, η οποία είναι τελεσίδικη, απορρίπτονται όλοι οι ισχυρισμοί του πατέρα περί δήθεν απαγωγής της ανήλικης από την μητέρα της και παράνομης κράτησης της στην Κύπρο.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM