H Nordstrom λανσάρει "λασπωμένα" jeans (στην εξωφρενική τιμή των 425 δολαρίων)

H Nordstrom λανσάρει "λασπωμένα" jeans (στην εξωφρενική τιμή των 425 δολαρίων) Facebook Twitter
1

Σπουδαία νέα για τις fashionistas, τουλάχιστον για εκείνες που θα δουν το πιο άγριο -denim- όνειρο τους να κυκλοφορεί στην αγορά. Η Nordstrom αποφάσισε να αξιοποιήσει την τάση που θέλει την τέλεια καταστροφή ενός κανονικού τζην και να το πουλήσει ως -και καλά- μοναδικού κομματιού: η ιδέα της καταστροφής πάει σε άλλο επίπεδο, καθώς εδώ το τζην δεν σκίζεται απλώς, δεν φθείρεται μόνο, αλλά μοιάζει ολόκληρο βουτηγμένο στη λάσπη. 

Αν αναρωτιέστε τι στο καλό είναι αυτή η μόδα, η απάντηση είναι αυτή που φαίνεται. Το ζητούμενο είναι το τζην σας να δείχνει σα να έχετε κυλιστεί στη λάσπη και παρά το ότι φαντάζει εντελώς ηλίθιο να είναι κάτι τέτοιο "της μόδας", ωστόσο είναι. Για την ακρίβεια, θεωρείται τόσο stylish και πολυτελές, ακόμη περισσότερο από ένα σκισμένο ή τεχνητά φθαρμένο τζην και τόσο ακριβό, που καταντά φαινόμενο. Η Nordstrom πουλά αυτή την "καταστροφή" προς 425 δολάρια το τεμάχιο (και φυσικά τα social media "γλεντάνε" αυτό το trend με τον δικό τους τρόπο). 


 Πώς, όμως, τα "λασπωμένα" jeans έγιναν ξαφνικά τάση; Μα από τον Mike Rowe, ηθοποιό και παρουσιαστή της εκπομπής του Discovery "Dirty Jobs", κάτι σαν εμπειρογνώμονα των ρούχων που αντέχουν στη βρωμιά και τη σκληρή δουλειά. Μάλλον, όμως, ο παρουσιαστής που συχνά ποστάρει στιγμιότυπα και βίντεο της εκπομπής του, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook δεν φανταζόταν την όλη σύγχυση (και τη μόδα) που θα δημιουργηθεί, οπότε όταν συνειδητοποίησε και την εξωφρενική τιμή στην οποία τα πουλάει η εταιρεία, ζήτησε από τους υπεύθυνους της να αναθεωρήσουν (και κάπως να μαζέψουν όλη αυτή τη φρενίτιδα που είχε ξεκινήσει η Nordstrom). 

"Ξεχάστε για λίγο τα jeans, μαζί και την τιμή τους", έγραψε εκνευρισμένος ο Rowe, "και ρίξτε ξανά μια ματιά στην περιγραφή. Εδώ δεν μιλάμε για αληθινή λάσπη, αλλά για ψεύτικη. Κάτι που φαντάζει ως αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, ενώ πρόκειται για ψευδαίσθηση. Είναι μια φορεσιά για πλούσιους που αντιμετωπίζουν τη δουλειά ως ειρωνεία". 

Και παρά το δίκαιον της οργής του παρουσιαστή, φυσικά και δεν χρειάζεται να πληρώσει κανείς 425 δολάρια για ένα jean που δίνει την εντύπωση ότι βουτήχτηκε στη λάσπη. Τίποτα δεν συγκρίνεται -κι αν καίγεται κανείς για ένα τέτοιο παντελόνι- με την πραγματικότητα: κοινώς παίρνεις ένα κανονικό jean και παίζεις με τις λάσπες για ένα απολύτως ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Και φυσικά με τα λεφτά στις τσέπες...

Με στοιχεία από το Mashable.com

Μόδα & Στυλ
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Jacob Elordi φωτογραφίζεται από τη Sofia Coppola ως πρεσβευτής της Cartier

Μόδα & Στυλ / Ο Τζέικομπ Eλόρντι φωτογραφίζεται από τη Σοφία Κόπολα ως πρεσβευτής της Cartier

Η σκηνοθέτιδα της «Priscilla» ξανασυναντά τον ηθοποιό στη Νέα Υόρκη, για να αποτυπώσει μέσα από τον φακό της την τρυφερότητα των βραχιολιών της νέας συλλογής «Love Unlimited» της Cartier.
THE LIFO TEAM
Η Grace Wales Bonner στην Hermès, o Kim Jones στον Bosideng. Αρχίζει μήπως να το ξαναβρίκει η μόδα;

Μόδα & Στυλ / Η Grace Wales Bonner στην Hermès, o Kim Jones στον Bosideng. Αρχίζει μήπως να το ξαναβρίσκει η μόδα;

Μια Αφρο-ευρωπαία στον ιστορικό γαλλικό οίκο και ένας παλαίμαχος σχεδιαστής της πολυτέλειας σε κινεζικό κολοσσό του retail. Η πολυτέλεια αλλάζει περιεχόμενο και ταξιδεύει. Επιτέλους! 
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Στις φωτογραφίες του Γιούργκεν Τέλερ όλοι μεταμορφώνονται σε καθημερινά πρόσωπα

Φωτογραφία / Στις φωτογραφίες του Γιούργκεν Τέλερ όλοι μεταμορφώνονται σε καθημερινά πρόσωπα

Διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος, είδωλο των ’90s, πρότυπο των ’00s, ένας τύπος που φορά γυαλιστερά σορτσάκια σε φλούο χρώματα, σύζυγος και πατέρας, ντροπαλός ονειροπόλος ή Γερμανός παραμυθάς της εικόνας; Με αφορμή την έκθεσή του που ξεκινά σήμερα στο Onassis Ready ανατρέχουμε στο έργο ενός από τους σημαντικότερους φωτογράφους της εποχής μας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
CHECK Τρυφερή είναι η νύχτα

Εβδομάδα Μόδας / Τρυφερή είναι η νύχτα για τον Haider Ackermann

Με τι λόγια να περιγράψει κανείς τη συλλογή του Οίκου Tom Ford που είδαμε μόλις; Μαγνητική, αισθησιακή, υπαινικτική, θανατηφόρα κομψή, θεατρική; Ποιητικές λέξεις για εικόνες που στην πραγματικότητα ήταν αβάσταχτα σέξι.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ