H Μίλα Κούνις αποκαλύπτει τι συνέβη όταν την απείλησαν επειδή αρνήθηκε να ποζάρει ημίγυμνη για περιοδικό

H Μίλα Κούνις αποκαλύπτει τι συνέβη όταν την απείλησαν επειδή αρνήθηκε να ποζάρει ημίγυμνη για περιοδικό Facebook Twitter
(David Buchan/Getty Images)
0

Η Mila Kunis προσχώρησε σήμερα στην ομάδα ηθοποιών υψηλού προφίλ όπως οι Meryl Streep, Jennifer Lawrence και Helen Mirren, μιλώντας για το σεξισμό που έχει αντιμετωπίσει στο Χόλιγουντ.

Σε μια ανοιχτή επιστολή που περιγράφει τις δικές της εμπειρίες εξομολογήθηκε πώς ένας παραγωγός προσπάθησε να την εκβιάσει.

«Δεν θα δουλέψεις ποτέ ξανά σε αυτήν την πόλη» γράφει η Kunis και εξηγεί ότι με αυτή την κλισέ έκφραση την απείλησε ο παραγωγός μιας ταινίας όταν εκείνη αρνήθηκε να ποζάρει ημίγυμνη για το εξώφυλλο αντρικού περιοδικού προκειμένου να προωθήσει την ταινία στην οποία συμμετείχε. Η ηθοποιός αναφέρει πως ένιωσε οργή και πως για πρώτη φορά στην καριέρα της είπε όχι.

«Και μαντέψτε τι έγινε;» συνεχίζει - «Ο κόσμος δεν τελείωσε. Η ταινία έφερε πολλά χρήματα και ξαναδούλεψα σε αυτήν την πόλη, ξανά και ξανά... Αυτό που ίσως δεν συνειδητοποιήσει ποτέ αυτός ο παραγωγός είναι πως περιέγραψε ακριβώς τον φόβο που νιώθει κάθε γυναίκα όταν έρχεται αντιμέτωπη με προκαταλήψεις στον εργασιακό χώρο». 

Όπως αποκαλύπτει, στην καριέρα της έχουν υπάρξει στιγμές που την έχουν προσβάλλει, την έχουν παραγκωνίσει, την έχουν πληρώσει με λιγότερα χρήματα, την έχουν αγνοήσει ή την έχουν μειώσει εξαιτίας του φύλου της. «Και πάντα προσπαθούσε να δίνω στους ανθρώπους το ελαφρυντικό της αμφιβολίας- ίσως γνώριζαν περισσότερα, ίσως είχαν μεγαλύτερη εμπειρία, ίσως υπήρχε κάτι που αγνοούσα. Έμαθα πως για να πετύχω σαν γυναίκα σε αυτή τη βιομηχανία έπρεπε να παίζω με τους κανόνες των αντρών. Αλλά όσο μεγάλωνα και όσο περισσότερο δούλευα, τόσο καταλάβαινα πως είναι ανοησίες» λέει η ίδια. 

Επίσης αποκαλύπτει το πόσο εξαγριώθηκε όταν ενόψει της συνεργασίας της με έναν μεγάλο παραγωγό, όταν μετά την δημιουργία της δικής της εταιρίας παραγωγής, είδε ένα email του στο οποίο την εκθείαζε μεν αλλά αναφερόταν σε εκείνη ως «μία από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ και σύντομα σύζυγο του Ashton και μαμά». «Μείωσε τη αξία μου σε τίποτα παραπάνω από την σχέση μου με έναν πετυχημένο άντρα και την ικανότητά μου να γεννάω παιδιά. Αγνόησε την συνεισφορά και τη δική μου και της ομάδας μου στο project που προσπάθησε να προωθήσει με αυτό mail σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο» λέει η Kunis.

«Τέλειωσα με τους συμβιβασμούς ή ακόμη καλύτερα τέλειωσα με το να με κάνουν να συμβιβάζομαι» καταλήγει. «Οπότε από δω και πέρα όταν θα έρχομαι αντιμέτωπη με τέτοιες στιγμές, διακριτικές είτε απροκάλυπτες, θα τις αποκαλύπτω με το κεφάλι ψηλά. Δεν μπορώ να εγγυηθώ πως οι αντιστάσεις μου θα δώσουν κουράγιο αλλά τουλάχιστον τώρα είμαι κομμάτι της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος όπου θα υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης». 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM
Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Πολιτισμός / Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η εξέλιξη της τέχνης από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ ξεδιπλώνεται μέσα από έργα 45 κορυφαίων δημιουργών της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συνθέτοντας ένα μοναδικό και συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM
Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM