Ο Bono στη λίστα του περιοδικού «Glamour» με τις «Γυναίκες της Χρονιάς»

Ο Bono στη λίστα του περιοδικού «Glamour» με τις «Γυναίκες της Χρονιάς» Facebook Twitter
Φωτο: Sam Jones
0

Το αμερικανικό γυναικείο περιοδικό «Glamour» ανακοίνωσε την Τρίτη πως ο frontman των U2 και γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση Bono θα συμπεριληφθεί στη λίστα με τις Γυναίκες της Χρονιάς (Women of The Year), φυσικά ως «Άντρας της Χρονιάς», κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του περιοδικού.

«Συζητούσαμε εδώ και χρόνια για το αν θα έπρεπε να τιμήσουμε κάποιον άνδρα στα βραβεία Women of the Year αλλά ποτέ δεν το προχωρήσαμε», είπε, δικαιολογώντας την επιλογή του περιοδικού, η διευθύντρια του αμερικάνικου «Glamour» Cindi Leive, για να προσθέσει: «Υπάρχουν τόσοι πολλοί άντρες που κάνουν υπέροχα πράγματα για τις γυναίκες στις μέρες μας. Ορισμένοι άντρες απλώς το καταλαβαίνουν και ο Bono είναι ένας από αυτούς».

Η τιμητική αυτή διάκριση του περιοδικού προς το πρόσωπο του Bono έρχεται ένα χρόνο μετά την έναρξη της καμπάνιας «Poverty is Sexist», που έχει ως στόχο να βοηθήσει τις πιο φτωχές γυναίκες στον κόσμο - κυρίως αυτές που αναγκάζονται να επιβιώσουμε με κάτω από 2 δολάρια την ημέρα.

Σχολιάζοντας την επιλογή του περιοδικού να τον συμπεριλάβει σε μία λίστα με προσωπικότητες όπως η τραγουδίστρια της ποπ Gwen Stefani, η χρυσή Ολυμπιονίκης στη γυμναστική Simon Biles, οι τρεις ιδρύτριες του οργανισμού Black Lives Matter, η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde, η σχεδιάστρια μόδας Miuccia Prada, το plus-sized μοντέλο Ashley Graham κ.α., ο Bono δήλωσε: «Είμαι σίγουρος πως δεν το αξίζω. Είμαι ευγνώμων γι' αυτό το βραβείο γιατί αποτελεί μία ευκαιρία για να δηλώσω ότι η μάχη για την ισότητα των φύλων δεν πρόκειται να κερδηθεί αν οι άνδρες δεν ηγηθούν του αγώνα μαζί με τις γυναίκες. Είμαστε οι βασικοί υπαίτιοι για τη δημιουργία του προβλήματος, οπότε πρέπει να έχουμε συμμετοχή στη λύση του».

Ωστόσο, η επιλογή του frontman των U2 σε μία αμιγώς γυναικεία λίστασ προκάλεσε αντιδράσεις, με αρκετούς χρήστες στο Τwitter (επώνυμους και μη) να σχολιάζουν αρνητικά την κίνηση του περιοδικού, κυρίως επειδή, όπως υποστηρίζουν, υπονομεύει αυτή καθαυτή την αξία ενός βραβείου που δίνεται αποκλειστικά σε γυναίκες.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούλιτζερ Λογοτεχνίας: Ο Πέρσιβαλ Έβερετ κέρδισε το βραβείο για το μυθιστόρημα «James» – Η ανατρεπτική ματιά στον Χάκλμπερι Φιν

Πολιτισμός / Πούλιτζερ Λογοτεχνίας: Ο Πέρσιβαλ Έβερετ κέρδισε το βραβείο για το μυθιστόρημα «James»

Ο Percival Everett τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ για το «James», μια ανατρεπτική επαναφήγηση του «Χακλμπερι Φιν» από την οπτική του Τζιμ - Το μυθιστόρημα έχει ήδη σαρώσει τα λογοτεχνικά βραβεία των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Φωνές Δικαίωσης»: Το ντοκιμαντέρ για τη χρόνια κακοποίηση ανήλικων αθλητριών παρουσιάζεται απόψε στο κοινό

Πολιτισμός / «Φωνές Δικαίωσης»: Το ντοκιμαντέρ για τη χρόνια κακοποίηση ανήλικων αθλητριών παρουσιάζεται απόψε στο κοινό

Το ηχητικό ντοκιμαντέρ που διακρίθηκε στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης καταγράφει το τραύμα, τον αγώνα και τη δικαίωση των θυμάτων κακοποίησης του προπονητή Τάε Κβο Ντο στην Ηλιούπολη
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης της όπερας Pierre Audi σε ηλικία 67 ετών

Πολιτισμός / Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης της όπερας Pierre Audi σε ηλικία 67 ετών

Ο κορυφαίος Γαλλο-Λιβανέζος καλλιτεχνικός διευθυντής, επιμελητής και σκηνοθέτης υπήρξε απόλυτα αφοσιωμένος στην τέχνη του και άφησε ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κόσμο της όπερας, της μουσικής και του θεάτρου.
LIFO NEWSROOM
Η «Ανδρομάχη» της Μαρίας Πρωτόπαππα στην Επίδαυρο

Πολιτισμός / Η «Ανδρομάχη» της Μαρίας Πρωτόπαππα στην Επίδαυρο

Στη δραματουργική και σκηνοθετική προσέγγιση της «Ανδρομάχης» από τη Μαρία Πρωτόπαππα, η Ερμιόνη και η Ανδρομάχη αντιπροσωπεύουν τα ιδεώδη των χωρών τους, ενώ ο Μενέλαος και ο Πηλέας την πολιτική και την εξουσία
LIFO NEWSROOM