H Bραζιλία «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο ποδόσφαιρο με τη σφραγίδα του Νεϊμάρ

H Bραζιλία «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο ποδόσφαιρο με τη σφραγίδα του Νεϊμάρ Facebook Twitter
Ο Νεϊμάρ πέφτει στα γόνατα και δακρύζει μετά τη λήξη του αγώνα
0

Η Βραζιλία κατέκτησε χθες το χρυσό μετάλλιο στο ανδρικό τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο. που διεξήχθη στο κατάμεστο «Μαρακανά».

Η «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης νίκησε 5-4 στα πέναλτι την Γερμανία (κανονική διάρκεια και παράταση 1-1) και στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της «χρυσή» Ολυμπιονίκης. Η Βραζιλία είχε «ανοίξει» το σκορ με το φάουλ του Νεϊμάρ στο 26΄, ενώ η Γερμανία ισοφάρισε με τον Μάιερ στο 59΄.

Οι Γερμανοί έφτασαν κοντά στο 1-0 στο 11', ωστόσο το μακρινό σουτ του Μπραντ κατέληξε στο δοκάρι, ενώ η Βραζιλία κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 26΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ.

H Bραζιλία «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο ποδόσφαιρο με τη σφραγίδα του Νεϊμάρ Facebook Twitter
Οι παίχτες της Βραζιλίας ορμούν στον αγωνιστικό χώρο μετά το νικηφόρο πέναλτι και την κατάκτηση της πρωτιάς

Στη συνέχεια τα «πάντσερ» προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά η επιθετική προσπάθειά τους στο 30΄ «σταμάτησε» ξανά στο δοκάρι. Στο 35΄ ο Σβεν Μπέντερ πήρε την κεφαλιά, ωστόσο έστειλε γι' ακόμη μια φορά την μπάλα στο δοκάρι.

Τελικά η Γερμανία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 59΄ με το σουτ από το ύψος του πέναλτι του Μάιερ, ο οποίος είχε γίνει αποδέκτης της μπάλας από την προσπάθεια του Τόλγιαν από δεξιά, με αποτέλεσμα να «παγώσει» το «Μαρακανά». Στο επόμενο ημίωρο το 1-1 δεν άλλαξε, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν μπόρεσε να σκοράρει κι έτσι Βραζιλία και Γερμανία έλυσαν τις.διαφορές τους στα πέναλτι. Εκεί η Βραζιλία επικράτησε με 5-4, με τον Νεϊμάρ να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντετοκούνμπο: «Απαράδεκτο να με βρίζει ο πατέρας του Χάλιμπερτον»

Αθλητισμός / Αντετοκούνμπο: Όταν έρχεσαι από το τίποτα και δουλεύεις όλη σου τη ζωή, είσαι ταπεινός

«Η μητέρα μου όταν πήραμε το πρωτάθλημα, φοβόταν να μπει στο γήπεδο για να με αγκαλιάσει» δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σχολιάζοντας το επεισόδιο με τον πατέρα του Χάλιμπερτον
LIFO NEWSROOM
Μπιλ Μπέλιτσικ: Η 24χρονη κοπέλα του κορυφαίου προπονητή και το στιγμιότυπο

Αθλητισμός / Η 24χρονη σύντροφος του Μπιλ Μπέλιτσικ παρεμβαίνει σε συνέντευξη: «Δεν μιλάμε γι' αυτό»

Αν και βρισκόταν εκτός πλάνου, η Τζόρντον Χάντσον παρενέβη όταν έκρινε πως ο 73χρονος κορυφαίος προπονητής δεν έπρεπε να απαντήσει σε συγκεκριμένη ερώτηση για τη σχέση τους
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακός - Ρεαλ Μαδρίτης 77 - 71:

Αθλητισμός / Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 77 - 71: Με χαρακτήρα και άμυνα στο 2-0 και αγκαλιά με το Final Four

Ο Ολυμπιακός έκανε αποφασιστικό βήμα προς την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με 77 - 71 στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και κάνοντας το 2-0 στη σειρά των playoffs
LIFO NEWSROOM