ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Το μέταλ πείραμα της Trailblazer

Facebook Twitter
0

[Φωτό: Αναστασία Παπαδάκη]

Η Trailblazer Records είναι μια μικρή ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο του μέταλ και του ροκ από το 2007. Έχει έδρα στην Αθήνα. Μετά από κάποια χρόνια απουσίας, τα παιδιά πίσω από την εταιρεία αποφάσισαν να διοργανώσουν μια ακουστική συναυλία κάθε Πέμπτη με την συμμετοχή underground συγκροτημάτων από όλο το φάσμα της μέταλ και ροκ σκηνής όπως δεν έχουν παίξει ποτέ. Ο Γιάννης και ο Δημήτρης μου μίλησαν με ενθουσιασμό για το πρότζεκτ που ξεκινάει στις 28 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τον Μάιο.  Τους συνάντησα στο Garden4 bar στον Χολαργό, στον χώρο που θα γίνουν οι συναυλίες και μου έλυσαν όλες τις απορίες.  

Τι είναι το Trailblazer Unplugged Experiment;

 

Δημήτρης - Είναι μια σειρά από unplugged. Τα unplugged shows για όσους δεν ξέρουν είναι μια σειρά ακουστικών σετ που δεν χρησιμοποιούνται ενισχυτές και ούτε πολύπλοκα ηλεκτρονικά ηχοσυστήματα αλλά κάποια κρουστά και ακουστικές κιθάρες, φωνές, κτλ. Είναι μια σειρά από τέτοια shows από διάφορα σχήματα της ελληνικής ροκ και μέταλ σκηνής. Πολλά από τα σχήματα δεν έχουν κάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν το οποίο καθιστά το όλο εγχείρημα σαν ένα πείραμα εξού και το όνομα του The Unplugged Experiment

 

Πώς σας ήρθε η ιδέα;

 

Δ- Ουσιαστικά ο Γιάννης που έχει την Trailblazer Records αποφάσισε φέτος να την επαναδραστηριοποιήσει και επειδή είναι μια φάση που είχαμε έρθει κοντά, εγώ, ο Γιάννης και το τρίτο μέλος ο Μάριος είπαμε να έχουμε μια πολύ ενεργή σεζόν. Οπότε θέλαμε να κάνουμε ένα επαναλαμβανόμενο event που θα μας κρατάει ζεστούς και θα είναι κάθε βδομάδα. Αυτή ήταν απλά η καλύτερη ιδέα που μας ήρθε πάνω σε αυτό τίποτα περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Θα υπάρχει δηλαδή και φυσική κυκλοφορία κάποια στιγμή από τις εμφανίσεις;

Δ -  Όλα τα shows θα ηχογραφηθούν και θα βιντεοσκοπηθούν επαγγελματικά αλλά δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη πια θα είναι η χρήση του υλικού. Το πιθανότερο είναι να ανέβουν free στο ίντερνετ.

Γ- Μετά από κάθε show θα ανεβαίνει το βίντεο στο youtube ώστε να μπορεί να το δει ο καθένας δωρεάν. Υπάρχουν άλλες σκέψεις αλλά στο τέλος της σεζόν που θα κάνουμε μια σούμα όλων των event. Κάτι σαν ντοκιμαντέρ ή κυκλοφορία με όλες τις μπάντες που συμμετείχαν.

 

 

Τα συγκροτήματα πώς τα επιλέξατε;

Γ- Μερικοί ήταν γνωστοί και φίλοι άλλοι μας αρέσουν σαν σχήματα και άλλοι απλά επικοινώνησαν μόνοι τους όταν ανακοινώσαμε τις πρώτες ημερομηνίες. Υπήρχε ένα ενδιαφέρον από τις ίδιες τις μπάντες. 

Δ - Θα παίξουν γύρω στα 30 συγκροτήματα για όλη τη σεζόν. Είναι με ελάχιστες εξαιρέσεις οι πιο ενεργές μπάντες αυτή την στιγμή στην σκηνή.

Υπάρχουν και άλλες συμμετοχές αλλά δεν προλαβαίνουμε να τις κάνουμε φέτος. Ευελπιστούμε ότι άν όλα πάνε καλά, θα συνεχιστεί και του χρόνου.

 

Πείτε μου λίγο για τις μπάντες.

Γ- Είναι λίγο της underground σκηνής. Είναι αγγλόφωνα όλα και μερικοί παίζουν stoner rock, doom, άλλοι παίζουν heavy metal, gothic metal από όλα, ότι παρακλάδια υπάρχουν.

Δ- Κι αυτό που συνδέει τις μπάντες είναι ότι όλες είναι διατεθειμένες να μπουν στην διαδικασία του πειράματος ειδάλλως ηχητικά υπάρχουν πολλές μπάντες που δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους.

 

Γιατί Χολαργό;

Δ- Μας αρέσει το μαγαζί. Είναι ενός καλού φίλου του Γιώργου του Σταυρακάκη με τον οποίο συνεργαζόμαστε συχνά και με την μπάντα του, τους Automaton και πιστεύουμε ότι υπάρχει μια τάση αποκέντρωσης στην νυχτερινή ζωή της Αθήνας.

Γ- Επίσης έχει και πολύ καλή συγκοινωνία εδω πέρα. Η στάση του μετρό είναι 10 λεπτά με τα πόδια το πολύ. Πολύ κοντά. Το πάρκινγκ είναι σχετικά εύκολο. Σίγουρα πιο εύκολο από Αθήνα.

 

Τι προσδοκίες υπάρχουν;

Δ - Νομίζω ότι αν μπορέσουμε και το κάνουμε και την επόμενη σεζόν, πάει να πει ότι όλα πήγαν καλά. Αυτή είναι η σημαντικότερη προσδοκία. Τώρα από κει και πέρα να περάσουμε εμείς καλά, να περάσουν καλά οι μπάντες και ο κόσμος και να έχουμε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. Τα βίντεο και οι ηχογραφήσεις να είναι καλές έτσι ώστε να το θυμόμαστε με ένα χαμόγελα.

Δεν θα έχει είσοδο;

Γ- Όχι. Δωρεάν θα είναι και με μια ειδική προσφορά στην μπύρα το συγκεκριμένο βράδυ.  

Δ- Οι τιμές θα είναι πολύ προσιτές εφάμιλλες του όλου ύφους του εγχειρήματος. Δωρεάν είσοδο, φθηνή μπύρα, underground μπάντες. Να βγούμε προς τα έξω και να δείξουμε στον κόσμο τι μπορούμε να κάνουμε.

 

Τι κοινό περιμένετε;

Γ- Το κοινό θα είναι λίγο ανακατεμένο μιας και το μαγαζί έχει το δικό του κόσμο που μαζεύει καθημερινά. Θα έρθουν πολλοί οπαδοί της κάθε μπάντας.  Πιστεύω ότι θα έχει μεταλάδες, ροκάδες και πολλούς άσχετους. Και είναι κάτι το διαφορετικό επειδή δεν έχει συνηθίσει ο κόσμος να βλέπει αυτές τις μπάντες να παίζουν ακουστικά. Δεν θα είναι το συνηθισμένο τους live. Τα πράγματα εδώ θα είναι πιο χαλαρά.

Δ- Το θέμα είναι να αποκτήσει το event το δικό του κοινό που θα έρχεται εδώ και θα ξέρει ότι θα περάσει καλά ακούγοντας κάτι ποιοτικό. Για το mainstream κοινό θα είναι ότι πιο προσιτό θα μπορούν να ακούσουν από rock και μέταλ.

Πώς πάει η σκηνή τελευταία;

 

Γ- Πάει πολύ καλύτερα, υπάρχει περισσότερη θέληση, περισσότερη ενέργεια αλλά είναι τα σημεία των καιρών που καθιστούν τα πάντα δύσκολα στην χώρα κι από την οργάνωση μιας συναυλίας, μέχρι να παίξεις. Ακόμη και σαν κοινό πλέον με τα εισιτήρια. Αλλά στην ουσία δεν λείπει κάτι, ίσως σε ορισμένα πράγματα λίγο περισσότερη οργάνωση

Δ - Να το αγκαλιάσει ίσως περισσότερος κόσμος. Υπάρχουν ορισμένα στεγανά στο underground ήχο. Υπάρχει συγκεκριμένο κοινό και όπως είπαμε και πριν είναι ένα άλλο από τα στοιχήματα που βάζουμε να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε και κάποιον κόσμο που δεν είναι προσφιλής στο ροκ και μέταλ ήχο.

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, την αρχή κάνουν οι Need ενώ πριν και μετά το live set (μέχρι τις 3:00 το πρωί), ανάλογη μουσική συντροφιά θα σας κρατούν ο Γιάννης Τσιακόπουλος και ο Δημήτρης Κότσης της Trailblazer Records.

Garden4 bar [Κεραμεικού 4, Χολαργός 21 0653 1888]

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Αρχείο
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ