3D ζωάκια από αφρόγαλα σας χαιρετάνε μέσα από το φλιτζάνι του καφέ σας

3D ζωάκια από αφρόγαλα σας χαιρετάνε μέσα από το φλιτζάνι του καφέ σας Facebook Twitter
Oι λάτρεις του καφέ μπορεί να αφιερώνουν κάποια δευτερόλεπτα για να χαζολογήσουν το φυλλαράκι/καρδούλα/λουλουδάκι που κοσμεί τον καπουτσίνο ή τον λάττε τους πριν αναδεύσουν και απολαύσουν, ωστόσο δεν εντυπωσιάζονται πια.
0

Η κουλτούρα της καφεποσίας έχει αναγάγει τους baristas σε ημίθεους της εστίασης, ακολουθώντας τα χνάρια των mixologists, κι εκείνοι ανταμείβουν τους θαμώνες των καφέ επιδεικνύοντας την δεξιοτεχνία τους. 

 

Οι λάτρεις του καφέ μπορεί να αφιερώνουν κάποια δευτερόλεπτα για να χαζολογήσουν το φυλλαράκι/καρδούλα/λουλουδάκι που κοσμεί τον καπουτσίνο ή τον λάττε τους πριν αναδεύσουν και απολαύσουν, ωστόσο δεν εντυπωσιάζονται πια. Εκτός αν ετοιμάζει τον καφέ τους ο Ιάπωνας Kohei Matsuno, ο οποίος χρησιμοποιεί το αφρόγαλα για να δημιουργήσει στον στρογγυλό καμβά της κούπας λεπτεπίλεπτα και τρισδιάστατα αριστουργήματα.  

 

3D ζωάκια από αφρόγαλα σας χαιρετάνε μέσα από το φλιτζάνι του καφέ σας Facebook Twitter
Ο Mattsun, όπως είναι το υποκοριστικό που χρησιμοποιεί, περιγράφει την δημιουργική διαδικασία ως μια κούρσα με τον χρόνο καθώς έχει μόνο πέντε λεπτά στην διάθεση του μέχρι το αφρόγαλα αρχίσει να χάνει το ιξώδες του.

 

Ο Kohei Matsuno ξεκίνησε να δημιουργεί πιο περίτεχνα, αλλά δισδιάστατα ακόμα τότε, σχέδια στον καφέ των πελατών του σε ένα εστιατόριο στην Οσάκα. Παρατηρώντας πως τα συνήθη μοτίβα δεν αρκούσαν πια για να αποσπάσουν επαίνους και σχόλια, αποφάσισε να εξελίξει την εφήμερη αυτή τέχνη. Σύντομα έγινε ειδικός στην δημιουργία παραδοσιακών ιαπωνικών τοπίων, δημοφιλών χαρακτήρων από τα μάνγκα και ρεαλιστικών πορτραίτων αλλά εξακολουθούσε να νιώθει περιορισμένος στο καλλιτεχνικό του αποτέλεσμα. Για να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο ενδιαφέροντα άρχισε να χρησιμοποιεί μεγάλες ποσότητες αφρόγαλου για να φτιάχνει γλυκούλια ζωάκια και να τα διακοσμεί με την χρήση αιχμηρών εργαλείων. Η έξυπνη και χαριτωμένη προσέγγιση του τον έχει καταστήσει έναν από τους πιο δημοφιλείς baristas στην Ιαπωνία.

Ο Mattsun, όπως είναι το υποκοριστικό που χρησιμοποιεί, περιγράφει την δημιουργική διαδικασία ως μια κούρσα με τον χρόνο καθώς έχει μόνο πέντε λεπτά στην διάθεση του μέχρι το αφρόγαλα αρχίσει να χάνει το ιξώδες του. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθεί τα έργα του να είναι όσο το δυνατόν απλούστερα, όσο και τα εργαλεία του: ένα κουτάλι και μια οδοντογλυφίδα. 

3D ζωάκια από αφρόγαλα σας χαιρετάνε μέσα από το φλιτζάνι του καφέ σας Facebook Twitter
3D ζωάκια από αφρόγαλα σας χαιρετάνε μέσα από το φλιτζάνι του καφέ σας Facebook Twitter
3D ζωάκια από αφρόγαλα σας χαιρετάνε μέσα από το φλιτζάνι του καφέ σας Facebook Twitter
3D ζωάκια από αφρόγαλα σας χαιρετάνε μέσα από το φλιτζάνι του καφέ σας Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ