Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι

Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
0

Ασκήσεις ταϊλανδέζικης αρμονίας που ανεβάζουν σε υψηλό επίπεδο τη γευστική απόλαυση κάνει το ολοκαίνουργιο εστιατόριο Kong στην καυτή πιάτσα του Χαλανδρίου. Ευχάριστος χώρος, υπέροχος κήπος, νόστιμα πιάτα, λογικές τιμές, όμορφες μουσικές και πολύ καλό σέρβις μπαίνουν στο «σέικερ» του Kong, που στους δύο μήνες λειτουργίας του έχει ήδη αποκτήσει το κοινό του. Δεν παραξενεύτηκα καθόλου όταν βράδυ καθημερινής που επισκέφθηκα το μαγαζί πολλές νεανικές παρέες απολάμβαναν το φαγητό και τα κοκτέιλ, αφού ο συνιδιοκτήτης Παύλος Πότσιος κατέχει τη συνταγή της επιτυχίας, έχοντας δημιουργήσει στο παρελθόν το γνωστό μπαρ «Soul» στην οδό Ευριπίδου.

Η γοητευτική μονοκατοικία όπου στεγάζεται το Kong έχει διακοσμηθεί με θερμό κόκκινο χρώμα, μαύρα τραπέζια, σκουρόχρωμο τουβλάκι και ψάθα στον τοίχο στολισμένη με πολύχρωμες πεταλούδες. Ο κήπος είναι μια καταπράσινη όαση, έτοιμος να σε υποδεχθεί μετά το Πάσχα. Το μενού προσφέρει ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις. «Έχουμε light ταϊλανδέζικη κουζίνα που μαγειρεύει η Βίλμα, η σεφ που ήταν και στην κουζίνα του Soul, και οι σαλάτες παίζουν λίγο πιο δυτικά» εξηγεί ο Παύλος, που κινείται ανάμεσα στα τραπέζια, σερβίρει, εξηγεί τα πιάτα και σκορπάει άφθονη φιλοξενία. Η σαλάτα μάνγκο με άισμπεργκ, baby καλαμπόκι, ντοματίνια, λεπτοκομμένο καρότο και κύβους μάνγκο ενισχύεται γευστικά με σάλτσα wasabi και τραγανά κάσιους (9). Αρωματική η κάθε μπουκιά, με τη φρεσκάδα και τη δροσιά της. Το μενού λοξοκοιτά στην Ιαπωνία, με μια σειρά από σούσι. Καλοφτιαγμένα ήρθαν, πάνω σε μαύρο πλακάκι, τα Spicy Tempura Rolls (8), που στην καρδιά τους ανακαλύπτεις τραγανή τεμπούρα γαρίδας, αγγούρι και spicy mayo tobiko green.

Αξίζει, όμως, οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα Noodles Vermicelli (13) που είναι σαν διάφανες, γυαλιστερές χορδές κιθάρας και αν τα συνδυάσεις με ομελέτα, ανανά, λαχανικά, μια ιδέα κουρκουμά και κόκκινη πιπεριά είναι εκπληκτικά. Αφήνουν στον ουρανίσκο μια διάχυτη, φίνα, πικάντικη γεύση.

Τα χειροποίητα ορεκτικά προσφέρουν κλασικές ιδέες, αλλά θα σου τραβήξει την προσοχή και το πιάτο τεμπούρα γαρίδας με σάλτσα δαμάσκηνο. Την παράσταση κλέβουν τα φιλετίνια πάπιας που συνοδεύονται με μάνγκο, κρεμμύδι, κόκκινη πιπεριά και φασολάκια κομμένα σε κύβους και βασιλικό (14). Η σάρκα της πάπιας, ζουμερή, ντελικάτη και τραγανή απ' έξω, χαρίζει απίστευτη νοστιμιά. Μοσχοβολάει το πιάτο Laab kai (10) πριν ακόμη πάρει θέση στο τραπέζι. Η ευωδιά του σε τραβάει από τη μύτη και αδημονείς να δοκιμάσεις το ψιλοκομμένο κοτόπουλο που είναι περασμένο ελαφρά από την κατσαρόλα και συνοδεύεται με κρεμμύδι, φύλλα δυόσμου και μοσχολέμονο και του πάει πολύ η πινελιά του ρυζιού, ψημένου σε γουόκ και θρυμματισμένου σε σκόνη. Αξίζει, όμως, οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα Noodles Vermicelli (13) που είναι σαν διάφανες, γυαλιστερές χορδές κιθάρας και αν τα συνδυάσεις με ομελέτα, ανανά, λαχανικά, μια ιδέα κουρκουμά και κόκκινη πιπεριά είναι εκπληκτικά. Αφήνουν στον ουρανίσκο μια διάχυτη, φίνα, πικάντικη γεύση.

Πιείτε ένα από τα υπέροχα κοκτέιλ που επιμελήθηκε ο Αχιλλέας Πουλημένος με έμπνευση το σακέ, όπως το Okiya, που συνδυάζει σακέ, τσίλι, καρύδα, αρώματα εσπεριδοειδών και μοσχοκάρυδο. Μπορείς να το συνοδεύσεις και το φαγητό σου με αυτό.

Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
Ευχάριστος χώρος, υπέροχος κήπος, νόστιμα πιάτα, λογικές τιμές, όμορφες μουσικές και πολύ καλό σέρβις μπαίνουν στο «σέικερ» του Kong, που στους δύο μήνες λειτουργίας του έχει ήδη αποκτήσει το κοινό του.
Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
Πιείτε ένα από τα υπέροχα κοκτέιλ που επιμελήθηκε ο Αχιλλέας Πουλημένος με έμπνευση το σακέ, όπως το Okiya, που συνδυάζει σακέ, τσίλι, καρύδα, αρώματα εσπεριδοειδών και μοσχοκάρυδο...
Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
Η γοητευτική μονοκατοικία όπου στεγάζεται το Kong έχει διακοσμηθεί με θερμό κόκκινο χρώμα, μαύρα τραπέζια, σκουρόχρωμο τουβλάκι και ψάθα στον τοίχο στολισμένη με πολύχρωμες πεταλούδες.
Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
Τα χειροποίητα ορεκτικά προσφέρουν κλασικές ιδέες, αλλά θα σου τραβήξει την προσοχή και το πιάτο τεμπούρα γαρίδας με σάλτσα δαμάσκηνο...

☛ Kong, λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β' 34, Χαλάνδρι, 210 6835759

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ