Modern Rooftop Dining στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Modern Rooftop Dining στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου Facebook Twitter
Ο σύμβουλος γαστρονομίας Θέμης Παπαδόπουλος και ο executive chef Μιχάλης Μπίρτσιος δημιούργησαν ένα μενού που εμπνέεται από την ελληνική κουζίνα, με έντονες επιρροές από τη γαλλική, ενώ δεν λείπουν οι πινελιές από την ιαπωνική fusion...
0

Ραντεβού με την κομψότητα δίνεις στο νέο εστιατόριο Modern Rooftop Dining που είναι σκαρφαλωμένο στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Athenswas, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Μαγική η θέα στον βράχο της Ακρόπολης, που λαμπυρίζει μέσα στον νυχτερινό αττικό ουρανό. Και πόσο έχει ταιριάξει η γοητεία της με τον προνομιακό χώρο του εστιατορίου, με τη δωρική διακόσμηση και τις ήσυχες αποχρώσεις.

Ο Σταύρος Παπαγιάννης και το Stage Design Office που επιμελήθηκαν τον σχεδιασμό του εστιατορίου δημιούργησαν ένα μαγικό σύμπαν με τη γυάλινη οροφή που επιτρέπει στο βλέμμα να ταξιδεύει απρόσκοπτα στον ουρανό. Η βεράντα με τον ευωδιαστό κήπο με τα μυριστικά συμπληρώνει όμορφα το σκηνικό. Το κίνημα του μοντερνισμού αλλά και η θέση του σε αυτή την ιστορική γωνιά της πόλης χάρισε την έμπνευση για τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου και του εστιατορίου του. Υπάρχει φροντίδα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Καθισμένη αναπαυτικά, αφήνω το βλέμμα να ταξιδέψει στον Παρθενώνα, στη φινετσάτη art de la table, με τη σκέψη ότι κάθε μορφή τέχνης αφήνει το αποτύπωμά της, ενώ η μαγειρική τέχνη είναι εφήμερη.

Modern Rooftop Dining στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου Facebook Twitter
Τα μεσημέρια μπορείς να τσιμπολογήσεις ευφάνταστα σάντουιτς, όπως κροκέτα από σαλάχι, ταραμά, ρόκα και ντοματίνια, πλούσιες σαλάτες, ριζότο οστρακοειδών και λιμπιστικά επιδόρπια...

Το μενού είναι σοφά μελετημένο, ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του χώρου. Ο σύμβουλος γαστρονομίας Θέμης Παπαδόπουλος και ο executive chef Μιχάλης Μπίρτσιος δημιούργησαν ένα μενού που εμπνέεται από την ελληνική κουζίνα, με έντονες επιρροές από τη γαλλική, ενώ δεν λείπουν οι πινελιές από την ιαπωνική fusion. Το καλωσόρισμα του σεφ είναι σολομός μαριναρισμένος σε βατόμουρο και σος από κουρκουμά, μια καλοδεχούμενη γευστική μπουκιά. Υποδειγματική είναι η σούπα με πράσινα σπαράγγια, τυρί ταλαγάνι και αυγό ποσέ (€12). Απολαυστικές μπουκιές χαρίζουν τα χτένια σοτέ με κρούστα φουντουκιού πάνω βελούδινο πουρέ σελινόρριζας που απογειώνεται από αφρό νεροκάρδαμου (€16). Η γνώση, η φαντασία και η σωστή τεχνική της καλής πρώτης ύλης είναι τα βασικά «εργαλεία» του μάγειρα. Το διαπιστώνεις στο πιάτο με το καρπάτσιο λαβράκι, που η απαλή σάρκα του αναδεικνύεται από ξύσμα εσπεριδοειδών, condiment λεμόνι και μοσχοβολιστό πέστο βασιλικού (€16). Από τα κυρίως, ανάλαφρο έρχεται το λαβράκι με φινόκιο σε ζωμό καρότου, που συνδυάζεται με ρίζα γκαλάνκαλ της ταϊλάνδέζικης κουζίνας, lemongrass και πινελιές σαφράν (€24).

Ο σεφ Θέμης Παπαδόπουλος αξιοποιεί τα παραδοσιακά υλικά του τόπου μας σε πιάτα που έχουν κάτι ελληνικό στον χαρακτήρα τους αλλά εκφράζονται στο πνεύμα της εποχής μας, όπως το γουρουνόπουλο με άσπρα σπαράγγια, μανιτάρια, φρέσκο αρακά, ψητό κρεμμύδι και αφρό μανιταριών. Τα μεσημέρια μπορείς να τσιμπολογήσεις ευφάνταστα σάντουιτς, όπως κροκέτα από σαλάχι, ταραμά, ρόκα και ντοματίνια, πλούσιες σαλάτες, ριζότο οστρακοειδών και λιμπιστικά επιδόρπια. Η κάρτα των κρασιών προσφέρει επιλογές από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα. Στο Modern Rooftop θα απολαύσεις τη φιλοξενία και την ωραιότερη θέα της πόλης.

Modern Rooftop Dining στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου Facebook Twitter
Modern Rooftop Dining στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου Facebook Twitter
Μαγική η θέα στον βράχο της Ακρόπολης, που λαμπυρίζει μέσα στον νυχτερινό αττικό ουρανό. Και πόσο έχει ταιριάξει η γοητεία της με τον προνομιακό χώρο του εστιατορίου, με τη δωρική διακόσμηση και τις ήσυχες αποχρώσεις.

☛ Modern Rooftop Dining, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, ξενοδοχείο Athenswas, 210 9200240


Το άρθρο είναι από την έντυπη LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT