Ο Πρωθυπουργός της Ισλανδίας αρνείται τώρα ότι παραιτήθηκε

Ο Πρωθυπουργός της Ισλανδίας αρνείται τώρα ότι παραιτήθηκε Facebook Twitter
2

Παρότι χθες υπέβαλε την παραίτηση του για την εμπλοκή του στα Panama Papers, οδηγώντας τον πρόεδρο της χώρας στην αναζήτηση άλλων «κυβερνητικών συνδυασμών» πριν αποφασίσει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ισλανδίας κάνει στροφή 180ο δηλώνοντας «Δεν παραιτήθηκα».

Ο  Sigmundur Davíð Gunnlaugsson, έστειλε μέιλ το οποίος δημοσιεύουν οι Financial Times, ανακοινώνοντας τη νέα απόφαση του. Στο μέιλ αυτό τονίζει ότι απλώς κάνει λίγο στην άκρη για να δώσει χώρο για "αδιευκρίνιστο χρόνο»  στον αντιπρόεδρο του κόμματός του Sigurður Ingi Jó­hanns­son, αντιπροέδρου του Κόμματος του.

Δηλώνει επίσης «πολύ υπερήφανος για την επιτυχία των πολιτικών της κυβέρνησής του» και κυρίως για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης των πτωχευμένων τραπεζών, ομόλογα των οποίων έκρυβε σε offshore, όπως αποκάλυψαν τα Panama Papers.

Σε δημοσκόπηση που έγινε στην Ισλανδία τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 81% των Ισλανδών θέλουν από τον Σίγκμουντουρ Νταβίντ Γκουνλάουγκσον να παραιτηθεί άπαξ και δια παντός. Μόνο το 19% είπε ότι θα πρέπει να παραμείνει. Είχαν προηγηθεί, με την αποκάλυψη των στοιχείων, οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις από την κρίση του 2009, στην πρωτεύουσα της χώρας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια