Σύνορα ερμητικά κλειστά για 3η ημέρα

Σύνορα ερμητικά κλειστά για 3η ημέρα Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Ερμητικά κλειστή παραμένει για τρίτη ημέρα η σιδερόφραχτη πύλη στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, από εκεί που πάνω από 13.000 πρόσφυγες, που βρίσκονται αυτή την ώρα στον καταυλισμό της Ειδομένης, θέλουν να περάσουν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Στο μεταξύ, μάχη με τις λάσπες δίνουν για άλλη μια μέρα οι πρόσφυγες, αφού η βροχή έχει πλημμυρίσει πολλές από τις σκηνές που έχουν στηθεί στα χωράφια γύρω από τον καταυλισμό.

Αυτή την ώρα αναμένεται στην Ειδομένη και ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα κάποιοι πρόσφυγες εμφανίζονται απογοητευμένοι από την κατάσταση και τα κλειστά σύνορα και όσο περνούν οι ημέρες σκέπτονται πλέον την μετάβαση τους σ εκέντρα φιλοξενίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM