Αισιοδοξία στις Βρυξέλλες για άμεση επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα

Αισιοδοξία στις Βρυξέλλες για άμεση επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ - ΜΠΕ στις Βρυξέλλες, Χρ. Βασιλάκη, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης (χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται) εμφανίστηκε «αισιόδοξος» για την επιστροφή των επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα σύντομα.

Όπως ανέφερε, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία των διαβουλεύσεων μεταξύ των θεσμών, αλλά και με τις ελληνικές αρχές, και σημειώνεται πρόοδος. Σύμφωνα με το ίδιο, η απόφαση επιστροφής των επικεφαλής θα ληφθεί από τους θεσμούς, όταν κρίνουν πως η κατάσταση είναι η κατάλληλη γι' αυτούς. «Δεν ξέρω αν η απόφαση θα ληφθεί τη Δευτέρα, λίγο πριν ή λίγο μετά», δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως σε γενικές γραμμές υπάρχει «θετική αποτίμηση» των διαβουλεύσεων.

Ο ίδιος ανέφερε πως η τεχνική προετοιμασία προχωράει καλά ωστόσο κάποια θέματα είναι ακόμα ανοιχτά.

Συνεχίζοντας, ο αξιωματούχος προσέθεσε πως η προσφυγική κρίση και η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ελλάδα έχει σημαντική επιπτώσεις, κοινωνικό κόστος και δημοσιονομικό, ωστόσο η καθυστέρηση της αξιολόγησης θα ήταν εξαιρετικά αρνητική για την Ελλάδα, γιατί θα καθυστερούσε και την παροχή ρευστότητας από τον ΕΣΜ.

Ξεκαθάρισε, επίσης, πως η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν μπορεί να επηρεαστεί από τον αριθμό των αφίξεων στη Λέσβο. «Πρέπει να λύνονται τα προβλήματα που προκαλούν εκτροχιασμούς και όχι να παρατείνονται», ανέφερε και συμπλήρωσε «η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι πολλή σημαντική τόσο για οικονομικούς όσο και πολιτικούς λόγους, και σε αυτό συμφωνούν όλοι, εντός και εκτός Ελλάδας».

Σε ό,τι αφορά τη διάσταση απόψεων μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ είπε πως δε θα ήταν εποικοδομητικό να μπούμε σε μια συζήτηση ποιος μαλώνει με ποιον, αλλά αυτό που πρέπει να δούμε είναι η διαδικασία σύγκλισης μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών. «Αυτή, είμαι αισιόδοξος ότι θα είναι επιτυχής στο άμεσο μέλλον», είπε και συνέχισε σημειώνοντας ότι αν γίνει αυτό τότε οι θεσμοί θα επιστρέψουν «από κοινού» στην Αθήνα και με «κοινή θέση» για να διαπραγματευτούν με τις ελληνικές αρχές. Επιπλέον, ανέφερε πως το ζήτημα αυτό διογκώθηκε απ' έξω και όχι από τους θεσμούς.

Τέλος, αναφερόμενος στο δημοσιονομικό κενό σημείωσε ότι τον Απρίλιο η Eurostat θα επικυρώσει τα στοιχεία του 2015, και οι εκτιμήσεις για το 2016 και το 2017 θα είναι πιο ξεκάθαρες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM