ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Οι -εικονογραφημένες- προβλέψεις της εβδομάδας

Οι -εικονογραφημένες- προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

 

Κριος

Οι μέρες σας σε μία συγκεκριμένη σχέση (ερωτική ή φιλική) είναι μετρημένες και κατά βάθος το γνωρίζετε. Μην ξοδέψετε άλλες δυνάμεις επιχειρώντας να μπαλώσετε μια κατάσταση που όλα δείχνουν ότι δεν σηκώνει άλλες προσπάθειες, γιατί με αυτό τον τρόπο θα χάσετε όλα τα σημάδια που θα σας οδηγήσουν στον επόμενο μεγάλο σας σταθμό. Ο Άρης φέρνει αρκετές συγκρούσεις στον εργασιακό χώρο που οφείλονται κυρίως στον έντονο ανταγωνισμό και στην έλλειψη οργάνωσης και επικοινωνίας.

 

Μην απελπίζεστε, Κριοί, και μη βιάζεστε να επιτεθείτε σε άτομα που ίσως και να μη φταίνε. Εστιάστε πρωτίστως στη δική σας δουλειά (ειδικά αν έχετε αναλάβει κάτι εξειδικευμένο) και ασχοληθείτε αργότερα με θέματα συνεργασίας. Δημιουργική η χημεία σας με Ζυγούς και Ιχθύς, αρκεί να την εκμεταλλευτείτε εγκαίρως. Μην αναβάλετε για αργότερα κάτι που μπορείτε να κάνετε άψογα τώρα.

Ταύρος

Τα πάντα είναι θέμα timing αυτή την εβδομάδα, ιδίως οι ερωτικές σας υποθέσεις. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένετε αιωνίως για να κάνετε τη μεγάλη κίνηση προς το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει, γιατί κάπως έτσι επαναπαύεστε σε μια κατάσταση στασιμότητας που δεν θα σας οδηγήσει πουθενά. Η Αφροδίτη σας στέλνει όλα εκείνα τα σημάδια που χρειάζεστε προκειμένου να αφουγκραστείτε τις διαθέσεις της άλλης πλευράς και να αποκαλύψετε τα χαρτιά σας με τον τρόπο που πρέπει.

 

Αρκετά με τα παιχνίδια εγωισμού, αδράξτε την ευκαιρία που σας παρουσιάζεται για να ωριμάσετε. Τα επαγγελματικά σας πλάνα θα καθυστερήσουν περισσότερο απ' όσο είχατε υπολογίσει, αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σας πτοήσει. Μη βιάζεστε να αλλάξετε κάτι που δεν χρήζει άμεσης ανατροπής, απολαύστε το όσο κρατήσει και προετοιμαστείτε σιγά-σιγά και αθόρυβα για το επόμενό σας βήμα.

Δίδυμος

Ο έρωτας σάς έχει συνεπάρει, αλλά μην ξεχνάτε πως αν δεν φροντίσετε εσείς οι ίδιοι για τη διατήρησή του σε βάθος χρόνου, κανείς άλλος δεν θα το κάνει. Κρατήστε και κάτι για τον εαυτό σας, Δίδυμοι, δεν χρειάζεται να μοιραστείτε τα πάντα από τώρα. Το ενδιαφέρον θα μείνει αναλλοίωτο (και για τις δύο πλευρές), αν αποφύγετε τις ακρότητες (στις οποίες, κακά τα ψέματα, είστε επιρρεπείς) και ανανεώνετε διαρκώς τη σχέση σας, εμπλουτίζοντάς την με κάθε δυνατό μέσο.

 

Ο Κρόνος δίνει ώθηση στα επαγγελματικά σας, οπλίζοντάς σας με το απαραίτητο θάρρος ώστε να εκφράσετε τις ιδέες σας και να διαχειριστείτε την όποια αμφισβήτηση από τους αντιπάλους σας. Καμία επιτυχία δεν θα 'ρθει με ρόδινο τρόπο, επομένως ετοιμαστείτε να δείξετε το άγριο προφίλ σας σε μερικούς. Σε καλή φάση τα οικονομικά σας, μετά τα σκαμπανεβάσματα των προηγούμενων ημερών.

Καρκίνος

Αυτές τις μέρες η επικοινωνία είναι το δυνατό σας χαρτί σε όλες τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, ακόμη και σ' εκείνες με κακό ιστορικό. Αξιοποιήστε προσεκτικά το προτέρημά σας και μην αφήσετε τον θυμό να θολώσει την κρίση σας. Ο Δίας σας δίνει τη δυνατότητα να φέρετε το παιχνίδι στα μέτρα σας και να αποκτήσετε, με σχετική ευκολία, το πάνω χέρι σε κάθε ανταγωνιστική επαφή. Ειδικά στο πεδίο των επαγγελματικών σας συναναστροφών αφήστε στην άκρη τις επιθετικές σας τάσεις και κινήστε τα νήματα με υπομονή.

 

Στα ερωτικά, τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά, καθώς οι προθέσεις της κάθε πλευράς δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη ευθέως. Μη βγάλετε, όμως, βιαστικά συμπεράσματα, μέχρι, τουλάχιστον, να έχετε σαφή γνώση για τις κινήσεις του ατόμου που σας έλκει. Προσοχή στις σπατάλες, πολλά έξοδα γίνονται χωρίς να τα παίρνετε είδηση. Περιορίστε την παρορμητικότητά σας.


Λέων

Ο θυμός σας απειλεί να σας στρέψει σε επικίνδυνες κατευθύνσεις αυτές τις μέρες, γι' αυτό και το βασικό σας μέλημα είναι να τον τιθασεύσετε και να τον χρησιμοποιήσετε δημιουργικά. Μερικά πρόσωπα του κύκλου σας έχουν την ικανότητα να σας φτάνουν στα άκρα χωρίς να κάνουν κάτι σπουδαίο και αυτά είναι που πρέπει τώρα να βάλετε στη θέση τους, προκειμένου να διατηρήσετε την ψυχική σας ηρεμία. Ο Δίας ευνοεί τα διαπροσωπικά ξεκαθαρίσματα, αρκεί να γίνονται ευθέως και με ειλικρίνεια.

 

Μην κρατήσετε τίποτα στο συρτάρι. Βγάλτε τα όλα στην επιφάνεια και διευθετήστε οτιδήποτε μοιάζει να λειτουργεί προβληματικά. Νέες ευκαιρίες παρουσιάζονται στον επαγγελματικό τομέα, αν και όχι ακριβώς όπως τις είχατε φανταστεί. Πηγαίνετε με τα νερά των ατόμων που σας ασκούν εξουσία και στην πορεία θα καταφέρετε να θέσετε κι εσείς τους δικούς σας όρους.

Παρθένος

Η ζήλια είναι το βασικό πρόβλημα της ερωτικής σας σχέσης, είτε αυτή είναι σταθερή και σοβαρή είτε ελεύθερη. Χαλαρώστε λιγάκι, Παρθένοι. Αν είναι να γίνει το κακό, θα γίνει, ανεξάρτητα απ' το αν εσείς τρελαίνεστε ή όχι. Η Αφροδίτη, ευτυχώς, σας βοηθάει να εστιάσετε σε όσα δίνετε εσείς σ' αυτόν που σας έλκει ερωτικά και όχι στο τι παίρνετε ως αντάλλαγμα, πράγμα που θα σας οδηγήσει σταδιακά σε μια πιο ισορροπημένη ψυχολογική κατάσταση.

 

Προσοχή στις οικονομικές δοσοληψίες, γιατί αυτές τις ημέρες είναι πολύ πιθανό να ζημιωθείτε, χωρίς απαραίτητα αυτό να γίνει επίτηδες. Εμπιστευτείτε κυρίως τα άτομα που γνωρίζετε καλά και αποφύγετε τα υπερβολικά ανοίγματα σε όσους μπαίνουν τώρα στη ζωή σας. Η οικογένεια σάς παρέχει το συναισθηματικό στήριγμα που έχετε ανάγκη και σας ανοίγει τα μάτια σε ένα πρακτικό θέμα που μέχρι πρότινος είχατε πάρει στραβά.

Ζυγός

Τον τελευταίο καιρό υπήρξατε υπερβολικά αυστηροί με τον εαυτό σας κι αυτό κάπου εδώ πρέπει να αλλάξει. Όσο κι αν προσπαθήσετε, δεν θα καταφέρετε ποτέ να ελέγξετε και την παραμικρή πτυχή της καθημερινότητάς σας, γι' αυτό σταματήστε να αγχώνεστε για καθετί, λες και η έκβασή του εξαρτάται από τις δικές σας ενέργειες. Ειδικά στο σκέλος των ερωτικών σας, αυτές τις μέρες καταφέρνετε να αποστασιοποιηθείτε από τις εντάσεις και τις υπερβολικές προσδοκίες και να δείτε τα πράγματα με μεγαλύτερη ηρεμία. Αρκετά παιχνίδια παίξατε το προηγούμενο διάστημα.

 

Τώρα, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκαθαρίσετε απ' την αρχή τις προθέσεις σας και να διεκδικήσετε μόνο αυτό που θέλετε πραγματικά, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα χάσετε μερικές πρόσκαιρες απολαύσεις. Άνοδος στα επαγγελματικά σας, καθώς το πρόγραμμά σας μπαίνει επιτέλους σε μια λογική σειρά.

 

Σκορπιός

Η ανοδική πορεία των οικονομικών σας σάς γεμίζει με αυτοπεποίθηση, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό γι' αυτήν τη φάση. Αυτές τις μέρες είστε επιρρεπείς στην υπερβολή, επομένως η μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας μπορεί να σας οδηγήσει σε ακρότητες που εύκολα θα μετανιώσετε. Διαχειριστείτε το χρήμα με μέτρο και ψυχραιμία και μην ενδώσετε στις καταναλωτικές σας ορμές που θα σας βγάλουν εκτός προγράμματος. Η Αφροδίτη διευρύνει τους ερωτικούς σας ορίζοντες, σπρώχνοντάς σας σε γνωριμίες για τις οποίες δεν είχατε και τα καλύτερα αισθήματα μέχρι πρότινος.

 

Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας και μη φοβηθείτε να ανοιχτείτε σε άτομα ασυνήθιστα για τα δεδομένα σας (μόνο έτσι, άλλωστε, θα πλησιάσετε την αλλαγή που τόσο επιθυμείτε). Η σχέση σας με Παρθένους και Υδροχόους μπορεί να εξελιχθεί σε οικονομικά επικερδή συνεργασία. Μην κλείσετε πόρτες που ίσως σας φανούν χρήσιμες στη συνέχεια.


Τοξότης

Η κατάσταση στην οποία έχετε βολευτεί δεν σας προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο κι αυτό έχει αρχίσει να επηρεάζει την ψυχολογία σας. Οι ερωτικές κρούσεις που δέχεστε από διάφορες πλευρές σάς υπενθυμίζουν ότι κάτι σημαντικό λείπει από τη σχέση σας, επομένως δεν υπάρχει λόγος να παραμένετε δέσμιοι σ' αυτήν χωρίς να κάνετε ούτε μία προσπάθεια βελτίωσης.

 

Ο Δίας σας βοηθάει να πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας και να επιφέρετε κάποιες αλλαγές (ενδεχομένως ριψοκίνδυνες) που θα τονώσουν την αισθηματική σας ζωή όσο πρέπει. Προσοχή στα επαγγελματικά σας και ιδιαίτερα στα πρότζεκτ που πρέπει να φέρετε εις πέρας συνεργαζόμενοι με άλλους. Οι συγκρούσεις είναι αναμενόμενες αυτές τις μέρες, αλλά δεν πρέπει να τις αφήσετε να επισκιάσουν το απώτερο συμφέρον σας. Άνοδος στα οικονομικά και στις οικογενειακές σας σχέσεις. Εμπιστευτείτε την κρίση των στενών σας συγγενών.

 

Αιγόκερως

 

Αυτή την εβδομάδα ο βασικός σας στόχος είναι να περιορίσετε τις εμμονές σας και να συγκεντρωθείτε στα πράγματα και τους ανθρώπους που δεν σας ρουφάνε την ενέργεια χωρίς λόγο. Αρκετά ασχοληθήκατε με τελειωμένα ειδύλλια και καταδικασμένες σχέσεις (δικές σας ή άλλων). Εκμεταλλευτείτε την εύνοια της Αφροδίτης, γνωρίζοντας νέο κόσμο και δίνοντας στον εαυτό σας όσες ευκαιρίες τού αρνηθήκατε το προηγούμενο διάστημα από φόβο ή λανθασμένη οπτική.

 

Δώστε έμφαση στο φλερτ των Ζυγών, ακόμα κι αν δεν είναι του γούστου σας. Μπορεί να σας οδηγήσει σε δημιουργικά μονοπάτια, αν του δώσετε τη δυνατότητα να καλλιεργηθεί περαιτέρω. Έντονη η κινητικότητα των επαγγελματικών σας, γεγονός που σας δίνει το ερέθισμα να κυνηγήσετε με περισσότερη θέρμη έναν μακροχρόνιο στόχο. Μην επαναπαύεστε στις διαβεβαιώσεις των άλλων – μόνο εσείς μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας αυτό που έχει ανάγκη.

Υδροχόος

Αυτό που σας απασχολεί περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο αυτή την εβδομάδα είναι τα επαγγελματικά σας και συγκεκριμένα η μακροημέρευση ενός αμφίβολου εγχειρήματος. Τίποτα, όμως, δεν θα γίνει, αν συνεχίσετε να φοβάστε τη σκιά σας και να κινείστε εκ του ασφαλούς. Ο Δίας σας ταρακουνάει (με μάλλον βίαιο τρόπο), βοηθώντας σας να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να ρισκάρετε και να εκτεθείτε σε όλους τους κινδύνους, προκειμένου να δημιουργήσετε κάτι μεγάλο και ανθεκτικό.

 

Το έκαναν κι άλλοι πριν από σας, Υδροχόοι, δεν θα πάθετε τίποτα αν τσαλακωθείτε λιγάκι. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, τα πράγματα πάνε καλύτερα απ' ό,τι περιμένατε. Η εξέλιξη ενός ειδυλλίου που ξεκίνησε πρόσφατα είναι ραγδαία και σβήνει από τη μνήμη σας τις προηγούμενες, ατυχείς εμπειρίες σας. Προσοχή στα δεδομένα που μοιράζεστε με αναξιόπιστα άτομα. Μπορεί να προδοθείτε από μια απλή επιπολαιότητα.

 

Ιχθύς

Οι διαπροσωπικές σας σχέσεις περνούν από μεγάλο λούκι αυτή την εβδομάδα, γιατί οι ανάγκες σας αλλάζουν απότομα, με αποτέλεσμα να μεταβληθούν και οι απαιτήσεις σας. Μην τα βάζετε με τον εαυτό σας, αν αυτό που σας έδινε ένα κοντινό πρόσωπο δεν σας καλύπτει πλέον. Αφήστε κατά μέρους τις ενοχές και αναζητήστε αυτό που σας αντιπροσωπεύει συναισθηματικά και πρακτικά αυτή την περίοδο, γιατί ο χρόνος και οι ευκαιρίες σας δεν είναι ανεξάντλητα.

 

Η Αφροδίτη σας βοηθάει να διευρύνετε την κοινωνική σας ζωή και να ανοίξετε τους ορίζοντές σας περισσότερο απ' ό,τι συνήθως. Πειραματιστείτε και δεν θα διαψευστείτε. Δυσκολίες σας περιμένουν στα επαγγελματικά, καθώς τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα θα προκαλέσουν μάχες στο εργασιακό περιβάλλον. Εσείς δεν χρειάζεται να προβείτε σε αθέμιτες ενέργειες – αργά ή γρήγορα οι καλοί και οι κακοί θα ξεχωρίσουν από μόνοι τους.

(+ το καθημερινό STARFAX)

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ