Βγες έξω επιτέλους / Βγές έξω επιτελους!Τα νέα τραπέζια της πόλης. Facebook Twitter ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 4.9.2013 | 20:17 4.9.2013 | 20:17 Facebook Twitter E-mail 0 Facebook Twitter Διαβάστε τις νέες γευστικές προτάσεις της Νίκης Μηταρέα, στον city guide του LiFO.gr. Facebook Twitter E-mail 0 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΟ μεγαλύτερος σφυροκέφαλος καρχαρίας καταγράφηκε σε βίντεο στις Μπαχάμες ΕΛΛΑΔΑΠέθανε η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη ΔΙΕΘΝΗΠατέρας βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει το παιδί του που έπεσε από κρουαζιερόπλοιο της Disney ΔΙΕΘΝΗΟι κούκλες Labubu έβαλαν τον δημιουργό τους στο top 10 των δισεκατομμυριούχων της Κίνας ΕΛΛΑΔΑΠροειδοποίηση ΕΟΔΥ για την ανησυχητική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στην Ελλάδα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣQueen: Όταν ο Μπομπ Γκέλντοφ είπε στον Φρέντι Μέρκιουρι «μην το παίξεις έξυπνος» πριν το ιστορικό Live Aid ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του ΒεζούβιουΈνα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.M. HULOT 1.7.2025 Γεύση / Καλοκαίρι στην πόλη, αλλά με στυλ: 37 αγαπημένα σημεία εξόδου στην ΑθήναΌλα όσα δίνουν τώρα summer vibes στην καθημερινότητά μας, από γεύσεις μέχρι εμπειρίες και προορισμούς.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 1.7.2025 Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίριΣκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 29.6.2025 Γεύση / Nobu Matsuhisa: «Η απλότητα είναι η πιο εκλεπτυσμένη γεύση»Από το εστιατόριό του στη Νάουσα της Πάρου, ο διάσημος Ιάπωνας σεφ μιλά για το πάθος της μαγειρικής, για τις στιγμές που τον καθόρισαν αλλά και για την αγαπημένη του ταβέρνα στο νησί.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 27.6.2025 Γεύση / HAFU: Ο Σωτήρης Κοντιζάς ξανασερβίρει τα πιάτα που μας έλειψανΣεφ, ευχαριστούμε που φέρνεις ξανά στο τραπέζι μας το μπέργκερ μπακαλιάρου, το τηγανητό κοτόπουλο και τα soba noodles με ταχίνι!ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.6.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικόΈνα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.THE LIFO TEAM 22.6.2025 Γεύση / Τέλειον: Θα είναι το επόμενο διαχρονικό μπαρ της Aθήνας; Επενδύοντας στον Hi-Fi ήχo, στην προσεγμένη μουσική και στα κλασικά ποτά, αυτό το νέο μπαρ μπορεί να έχει στοιχεία που ακούτε συχνά τελευταία, αλλά δεν μοιάζει με κανένα άλλο. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 21.6.2025 Γεύση / 12 διευθύνσεις που αξίζει να ανακαλύψετε στην ΤήνοΓια φαγητό, ποτό και χαλάρωση σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 13.6.2025 Γεύση / Ιστορίες γύρω από ένα τραπέζιΤρεις ταβέρνες, τρεις γειτονιές της Αθήνας, ποτήρια γεμάτα με ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι και ιστορίες ανθρώπων που μας φέρνουν πιο κοντά.THE LIFO TEAM 12.6.2025 Γεύση / 7 μέρη για φαγητό και ποτό στην ΚύθνοΕκτός από μονοπάτια, λουτρά και κρυστάλλινα νερά, το κοντινό στον Πειραιά κυκλαδονήσι προσφέρει γεύσεις και στέκια για όλους.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 12.6.2025 Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητάΚάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 11.6.2025 Γεύση / Όσα μάθαμε για τα φυσικά κρασιά, περνώντας μια μέρα στο Wine is fineΈχουν τα φυσικά κρασιά παράξενη μυρωδιά; Τι είναι το πορτοκαλί κρασί και τι ακριβώς το pet-nat; Η ομάδα ενός από τα πιο επιτυχημένα wine bar της Αθήνας μάς λύνει όλες τις απορίες.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 10.6.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Είναι το AI ο νέος σομελιέ; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν για τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επάγγελμα του σομελιέ. Πώς επηρεάζει η τεχνολογία τις αποφάσεις μας γύρω από το κρασί; 8.6.2025 Γεύση / «Πήγαινε στον Άγγελο και θα σε φροντίσει»Αν υπάρχει ένα ιδιοσυγκρασιακό μαγαζί στην Αθήνα, είναι αυτό όπου τραγουδάει η Κιτσοπούλου χωρίς μικρόφωνο και σου σερβίρουν μακαρονάδα με κολοχτύπα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 7.6.2025 Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 6.6.2025 Plāsmata 3 / Φώτης Λιάπης: «To φαγητό στα Plāsmata είναι μια τελετουργία που ενώνει τους ανθρώπους»Τι θα φάμε στις υπέροχες και πολυσυλλεκτικές καντίνες της έκθεσης.M. HULOT 5.6.2025 Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 2.6.2025 Γεύση / «Μου τη σπάνε αυτοί οι άνθρωποι που δεν μοιράζονται το φαγητό»Μόνο αλήθειες και χωρίς την ανησυχία ότι δεν θα μας φανούμε αρκετά εκλεπτυσμένοι στα γαστρονομικά μας γούστα, γράφουμε ένα unapologetic ημερολόγιο του τι τρώμε εμείς και οι φίλοι μας.THE LIFO TEAM 1.6.2025 Γεύση / Αντώνης Δρακουλαράκος: «Το ρύζι είναι η σημαία κάθε σουσάδικου»Ο σεφ και ιδιοκτήτης του Sushimou στο Σύνταγμα μοιράζεται το πρόγραμμα μιας ημέρας του, που καταλήγει πίσω από τον πάγκο του εξαιρετικού sushi bar του.ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΡΑΚΟΣ 31.5.2025 Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 30.5.2025 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
ΕΛΛΑΔΑΠροειδοποίηση ΕΟΔΥ για την ανησυχητική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στην Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣQueen: Όταν ο Μπομπ Γκέλντοφ είπε στον Φρέντι Μέρκιουρι «μην το παίξεις έξυπνος» πριν το ιστορικό Live Aid
Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του ΒεζούβιουΈνα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.M. HULOT 1.7.2025
Γεύση / Καλοκαίρι στην πόλη, αλλά με στυλ: 37 αγαπημένα σημεία εξόδου στην ΑθήναΌλα όσα δίνουν τώρα summer vibes στην καθημερινότητά μας, από γεύσεις μέχρι εμπειρίες και προορισμούς.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 1.7.2025
Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίριΣκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 29.6.2025
Γεύση / Nobu Matsuhisa: «Η απλότητα είναι η πιο εκλεπτυσμένη γεύση»Από το εστιατόριό του στη Νάουσα της Πάρου, ο διάσημος Ιάπωνας σεφ μιλά για το πάθος της μαγειρικής, για τις στιγμές που τον καθόρισαν αλλά και για την αγαπημένη του ταβέρνα στο νησί.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 27.6.2025
Γεύση / HAFU: Ο Σωτήρης Κοντιζάς ξανασερβίρει τα πιάτα που μας έλειψανΣεφ, ευχαριστούμε που φέρνεις ξανά στο τραπέζι μας το μπέργκερ μπακαλιάρου, το τηγανητό κοτόπουλο και τα soba noodles με ταχίνι!ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.6.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικόΈνα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.THE LIFO TEAM 22.6.2025
Γεύση / Τέλειον: Θα είναι το επόμενο διαχρονικό μπαρ της Aθήνας; Επενδύοντας στον Hi-Fi ήχo, στην προσεγμένη μουσική και στα κλασικά ποτά, αυτό το νέο μπαρ μπορεί να έχει στοιχεία που ακούτε συχνά τελευταία, αλλά δεν μοιάζει με κανένα άλλο. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 21.6.2025
Γεύση / 12 διευθύνσεις που αξίζει να ανακαλύψετε στην ΤήνοΓια φαγητό, ποτό και χαλάρωση σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 13.6.2025
Γεύση / Ιστορίες γύρω από ένα τραπέζιΤρεις ταβέρνες, τρεις γειτονιές της Αθήνας, ποτήρια γεμάτα με ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι και ιστορίες ανθρώπων που μας φέρνουν πιο κοντά.THE LIFO TEAM 12.6.2025
Γεύση / 7 μέρη για φαγητό και ποτό στην ΚύθνοΕκτός από μονοπάτια, λουτρά και κρυστάλλινα νερά, το κοντινό στον Πειραιά κυκλαδονήσι προσφέρει γεύσεις και στέκια για όλους.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 12.6.2025
Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητάΚάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 11.6.2025
Γεύση / Όσα μάθαμε για τα φυσικά κρασιά, περνώντας μια μέρα στο Wine is fineΈχουν τα φυσικά κρασιά παράξενη μυρωδιά; Τι είναι το πορτοκαλί κρασί και τι ακριβώς το pet-nat; Η ομάδα ενός από τα πιο επιτυχημένα wine bar της Αθήνας μάς λύνει όλες τις απορίες.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 10.6.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Είναι το AI ο νέος σομελιέ; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν για τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επάγγελμα του σομελιέ. Πώς επηρεάζει η τεχνολογία τις αποφάσεις μας γύρω από το κρασί; 8.6.2025
Γεύση / «Πήγαινε στον Άγγελο και θα σε φροντίσει»Αν υπάρχει ένα ιδιοσυγκρασιακό μαγαζί στην Αθήνα, είναι αυτό όπου τραγουδάει η Κιτσοπούλου χωρίς μικρόφωνο και σου σερβίρουν μακαρονάδα με κολοχτύπα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 7.6.2025
Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 6.6.2025
Plāsmata 3 / Φώτης Λιάπης: «To φαγητό στα Plāsmata είναι μια τελετουργία που ενώνει τους ανθρώπους»Τι θα φάμε στις υπέροχες και πολυσυλλεκτικές καντίνες της έκθεσης.M. HULOT 5.6.2025
Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 2.6.2025
Γεύση / «Μου τη σπάνε αυτοί οι άνθρωποι που δεν μοιράζονται το φαγητό»Μόνο αλήθειες και χωρίς την ανησυχία ότι δεν θα μας φανούμε αρκετά εκλεπτυσμένοι στα γαστρονομικά μας γούστα, γράφουμε ένα unapologetic ημερολόγιο του τι τρώμε εμείς και οι φίλοι μας.THE LIFO TEAM 1.6.2025
Γεύση / Αντώνης Δρακουλαράκος: «Το ρύζι είναι η σημαία κάθε σουσάδικου»Ο σεφ και ιδιοκτήτης του Sushimou στο Σύνταγμα μοιράζεται το πρόγραμμα μιας ημέρας του, που καταλήγει πίσω από τον πάγκο του εξαιρετικού sushi bar του.ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΡΑΚΟΣ 31.5.2025
Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 30.5.2025
σχόλια