«Εξεγερτική λαϊκή αντίδραση» απέναντι στις «άγριες και καταστροφικές» πολιτικές που έχουν επιβληθεί από την τρόικα στην Ελλάδα χαρακτήρισε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο γνωστός διανοητής και καθηγητής γλωσσολογίας, Νόαμ Τσόμσκι.
Μιλώντας «Στο κόκκινο» ο κ. Τσόμσκι είπε ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι, πιστεύω, μια εξεγερτική λαϊκή αντίδραση στις άγριες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από την Τρόικα, μια από πολλές παρόμοιες αντιδράσεις στην Ευρώπη, και μέχρι στιγμής αυτή που πρωταγωνιστεί. Θα υπάρξουν πολλά και πολύ σοβαρά εμπόδια στην προσπάθεια να εφαρμοστούν υγιείς και ανθρώπινες πολιτικές».
Σύμφωνα με τον Νόαμ Τσόμσκι, «η επιτυχία δεν θα είναι μόνο νίκη για την Ελλάδα αλλά και για πολλούς άλλους που υπόκεινται στην επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στον παγκόσμιο πληθυσμό, επίθεση που παίρνει πολλές μορφές».
Culture /
Τσόμσκι: «Εξεγερτική λαϊκή αντίδραση η νίκη ΣΥΡΙΖΑ»

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Πέθανε η ηθοποιός Ντάιαν Κίτον σε ηλικία 79 ετών

Νεκρός ο παιδεραστής Ίαν Γουότκινς, πρώην τραγουδιστής των Lostprophets, έπειτα από επίθεση στη φυλακή

Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Γερμανία: Η δήμαρχος που μαχαιρώθηκε από τη θετή κόρη της αποκάλυψε ότι βασανίστηκε επί ώρες

σχόλια