τοπ 10: εξορμήσεις πσκ

Facebook Twitter
0

 

 

 

 

 

Καμιά φορά, ο τρόπος που έρχονται οι άνθρωποι στη ζωή μας μπορεί να γίνει παραπλανητικός και αστείος. Ενώ, λοιπόν, βρίσκομαι σε ένα τρομακτικά μικρό μαγαζί της Σερίφου, με τρομακτικά πολύ κόσμο, προσπαθώντας να φτάσω στο μπάνιο, γνωρίζω τον Στέφανο Παπαδόπουλο. Λέμε ένα γεια, πίνουμε ένα σφηνάκι και συνεχίζει ο καθένας τους χορούς του και τις μάχες του μέσα στο υπέρ-πιγμένο μπαρ.


Δύο βδομάδες αργότερα, όμως τον γνωρίζω λίγο καλύτερα, στην Αθήνα αυτή τη φορά. Και αυτό που ανακαλύπτω, είναι ένας άνθρωπος, που πέρα από τα ενδιαφέροντά του, έχει ένα τρομερό προτέρημα. Παίρνει τις δυνατότητες που σου δίνει η ελληνική φύση στα σοβαρά. Και κάθε Σαββατοκύριακο, ο Στέφανος, όλο και κάπου βρίσκεται, σε βουνά, φαράγγια, νησιά, όχι για να φάει και να απλώθει στις καφετέριες, αλλά για να εξερευνήσει περιοχές με το ποδήλατό του, να κάνει rafting, ορειβασία, σκι και πεζοπορία. Και το περίεργο είναι ότι όλα αυτά τα μέρη είναι τόσο προσβάσιμα σε όλους μας, αλλά τελικά μόνο λίγοι τολμούν. Οι υπόλοιποι μάλλον κρυβόμαστε πίσω από τις κούπες του καφέ και τις οθόνες των κινητών μας.


Του ζήτησα λοιπόν να φτιάξει ένα τοπ 10 δράσεων και αποδράσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν το πολύ μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

 

τοπ 10: εξορμήσεις πσκ

 

1. Σκι στο Καρπενήσι


2. Downhill στον Παρνασσό


3. Τσίπουρα στο Μπάφι της Πάρνηθας (+ ορειβασία, αναρρίχηση, downhill κ.λπ)


4. Canyoning στο φαράγγι Ροδόκαλος Υπάτης στην Οίτη


5. Ορειβασία στον Μύτικα Ολύμπου


6. Rafting στον Λούσιο


7. Ιστιοπλοΐα στον Σαρωνικό (αν γίνεται και Κύθνος-Τζια)


8. Μπάνιο στην Νότια Εύβοια (+ φαράγγι Δημοσάρη)


9. Διάσχιση Φιλοπάππου με το ποδήλατο και μετά βόλτα στις γειτονιές του Κεραμεικού


10. Σέριφος: μπάνιο στον Λευκό Κάβο, ρακέτες στο Γάνεμα και εξερεύνηση στις στοές των μεταλλείων στο μεγάλο Λιβάδι

Λίγες πληροφορίες ακόμα:

Ο Στέφανος πέρα από το ποδήλατο, την ορειβασία και το rafting, είναι δεινός μπασκετμπολιστας. Παίζει κάθε Πέμπτη με τους συμμαθητές του από το Δημοτικό μπάσκετ. Στον τελευταίο αγώνα ράγισε το χέρι του και έτσι για τις ανάγκες της θεραπείας του και της φωτογράφισης ποζάρει με γύψο και γάζα. / Η πρώτη φορά που ανέβηκε τον Όλυμπο ήταν στα 5 του, μαζί με την οικογένειά του. Δεν έφτασε μέχρι την κορυφή. Αλλά την κατέκτησε πολλές φορές μέσα στα επόμενα χρόνια. / Τα φοιτητικά του χρόνια τα πέρασε στην Θεσσαλονίκη. Πιστεύει πως οι άνθρωποι εκεί είναι περισσότερο φιλικοί και ανοιχτοί από τους Αθηναίους. / Μια από τις μεγάλες του αγάπες είναι η Σέριφος. Οι γονείς του αγόρασαν ένα σπίτι στην χώρα του νησιού πριν καν υπάρξει ο Στέφανος. Την επισκέπτεται τακτικά από τότε.

 

Περισσότερος Στέφανος Παπαδόπουλος εδώ. 

Μόδα & Στυλ
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Grace Wales Bonner στην Hermès, o Kim Jones στον Bosideng. Αρχίζει μήπως να το ξαναβρίκει η μόδα;

Μόδα & Στυλ / Η Grace Wales Bonner στην Hermès, o Kim Jones στον Bosideng. Αρχίζει μήπως να το ξαναβρίσκει η μόδα;

Μια Αφρο-ευρωπαία στον ιστορικό γαλλικό οίκο και ένας παλαίμαχος σχεδιαστής της πολυτέλειας σε κινεζικό κολοσσό του retail. Η πολυτέλεια αλλάζει περιεχόμενο και ταξιδεύει. Επιτέλους! 
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Στις φωτογραφίες του Γιούργκεν Τέλερ όλοι μεταμορφώνονται σε καθημερινά πρόσωπα

Φωτογραφία / Στις φωτογραφίες του Γιούργκεν Τέλερ όλοι μεταμορφώνονται σε καθημερινά πρόσωπα

Διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος, είδωλο των ’90s, πρότυπο των ’00s, ένας τύπος που φορά γυαλιστερά σορτσάκια σε φλούο χρώματα, σύζυγος και πατέρας, ντροπαλός ονειροπόλος ή Γερμανός παραμυθάς της εικόνας; Με αφορμή την έκθεσή του που ξεκινά σήμερα στο Onassis Ready ανατρέχουμε στο έργο ενός από τους σημαντικότερους φωτογράφους της εποχής μας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
CHECK Τρυφερή είναι η νύχτα

Εβδομάδα Μόδας / Τρυφερή είναι η νύχτα για τον Haider Ackermann

Με τι λόγια να περιγράψει κανείς τη συλλογή του Οίκου Tom Ford που είδαμε μόλις; Μαγνητική, αισθησιακή, υπαινικτική, θανατηφόρα κομψή, θεατρική; Ποιητικές λέξεις για εικόνες που στην πραγματικότητα ήταν αβάσταχτα σέξι.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Saint Laurent: Αγάπη από νάιλον και δέρμα

Μόδα & Στυλ / Saint Laurent: Αγάπη από νάιλον και δέρμα

Με σχεδιαστές και corporate στελέχη να αισθάνονται πάνω τους το εξαιρετικό ειδικό βάρος αυτής της παρισινής σεζόν, και τις επιδείξεις να μοιάζουν με διαγωνισμό εντυπώσεων, η εβδομάδα μόδας για την άνοιξη του 2026 εγκαινιάστηκε με μια σαγηνευτική επίδειξη του Anthony Vaccarello για τον οίκο Saint Laurent.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ