Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Facebook Twitter
0
 
Υπερβολική αντίδραση

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί δυσκολεύονται να αγοράσουν το καθημερινό τους φαγητό. Αυτό σημαίνει λιγότερα έσοδα για τα σούπερ μάρκετ αλλά παραδόξως αυξήσεις για τις αλυσίδες φαστ φουντ. Παραδόξως; Μάλλον όχι και τόσο, αφού το πραγματικά κακό φαγητό είναι πιο φτηνό από τα φρέσκα προϊόντα.

Κάποιες αλυσίδες βρήκαν ευκαιρία να αυξήσουν λίγο ακόμα τα έσοδα, βομβαρδίζοντας τους οικονομικά ασθενέστερους με «προσφορές» που είναι αδύνατον να αρνηθούν. Φαίνεται ότι το κατώτατο όριο είναι τα 2 δολάρια, αφού ήδη 3 εταιρίες προσφέρουν γρήγορο φαγητό σε απίστευτα χαμηλή τιμή (και απίστευτα ανώνυμο περιεχόμενο).

Μία από αυτές συμμετείχε στην αγορά με σάντουιτς 6 ιντσών (15,2 εκ) με κεφτεδάκια προς 2 δολάρια, μια προσφορά που κράτησε όλο το Νοέμβριο σε περιορισμένα καταστήματα προκαλώντας ρίγη αγαλλίασης. Πλέον η προσφορά έχει επανέλθει στα 5 δολάρια – όποιος πρόλαβε, πρόλαβε.

Οι περισσότεροι το δέχτηκαν ψύχραιμα, εκτός από έναν πελάτη της αλυσίδας στη Φλόριντα: στις 3 Δεκεμβρίου, ένας άντρας μπήκε σε υποκατάστημα και ζήτησε το σάντουιτς των 2 δολαρίων. Οι υπάλληλοι του είπαν ότι δεν υπάρχει πια. Αυτός έβγαλε πιστόλι και τους ζήτησε τα λεφτά του ταμείου. Αυτοί του είπαν να πάρει ό,τι θέλει από το ταμείο και να φύγει. Αυτός τους πυροβόλησε και τους σκότωσε. Έφυγε χωρίς να πάρει τίποτα.

Τι να αγοράσεις σε κάποιον που τα έχει όλα; (ή: ας φάνε κάρβουνο)

Ο βέλγος chocolatier Paul Wittamer και ο κοσμηματοπώλης Fabienne από την Αυστραλία συνεργάστηκαν προκειμένου να παρασκευάσουν την πιο ακριβή σοκολάτα του κόσμου, καθώς φαίνεται πως ήταν ένα κενό που έπρεπε να καλυφθεί. Το αποτέλεσμα κοστίζει 220 χιλιάδες ευρώ και περιορίζεται σε ένα σοκολατάκι.

Είναι γεμιστό με πραλίνα, γκανάς, καραμέλα, τζίντζερ και με ένα κομματάκι χρυσού. Πιθανότατα να έχει και πολύ καλή σοκολάτα. Ακόμα κι αν η σοκολάτα προερχόταν από αρχαίο τάφο των Μάγιας η τιμή δε θα ήταν τόση. Εκεί προστέθηκε ο κοσμηματοπώλης, βάζοντας από πάνω κι ένα διαμάντι 3.3 καρατίων.

Αν δεν σας περισσεύουν 220 χιλιάδες υπάρχει και η φτηνή έκδοση με ζιργκόν, η οποία κάνει μόλις 26 ευρώ, μόνο που πρέπει να πάτε στο Βέλγιο.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ