Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Facebook Twitter
0
 
Υπερβολική αντίδραση

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί δυσκολεύονται να αγοράσουν το καθημερινό τους φαγητό. Αυτό σημαίνει λιγότερα έσοδα για τα σούπερ μάρκετ αλλά παραδόξως αυξήσεις για τις αλυσίδες φαστ φουντ. Παραδόξως; Μάλλον όχι και τόσο, αφού το πραγματικά κακό φαγητό είναι πιο φτηνό από τα φρέσκα προϊόντα.

Κάποιες αλυσίδες βρήκαν ευκαιρία να αυξήσουν λίγο ακόμα τα έσοδα, βομβαρδίζοντας τους οικονομικά ασθενέστερους με «προσφορές» που είναι αδύνατον να αρνηθούν. Φαίνεται ότι το κατώτατο όριο είναι τα 2 δολάρια, αφού ήδη 3 εταιρίες προσφέρουν γρήγορο φαγητό σε απίστευτα χαμηλή τιμή (και απίστευτα ανώνυμο περιεχόμενο).

Μία από αυτές συμμετείχε στην αγορά με σάντουιτς 6 ιντσών (15,2 εκ) με κεφτεδάκια προς 2 δολάρια, μια προσφορά που κράτησε όλο το Νοέμβριο σε περιορισμένα καταστήματα προκαλώντας ρίγη αγαλλίασης. Πλέον η προσφορά έχει επανέλθει στα 5 δολάρια – όποιος πρόλαβε, πρόλαβε.

Οι περισσότεροι το δέχτηκαν ψύχραιμα, εκτός από έναν πελάτη της αλυσίδας στη Φλόριντα: στις 3 Δεκεμβρίου, ένας άντρας μπήκε σε υποκατάστημα και ζήτησε το σάντουιτς των 2 δολαρίων. Οι υπάλληλοι του είπαν ότι δεν υπάρχει πια. Αυτός έβγαλε πιστόλι και τους ζήτησε τα λεφτά του ταμείου. Αυτοί του είπαν να πάρει ό,τι θέλει από το ταμείο και να φύγει. Αυτός τους πυροβόλησε και τους σκότωσε. Έφυγε χωρίς να πάρει τίποτα.

Τι να αγοράσεις σε κάποιον που τα έχει όλα; (ή: ας φάνε κάρβουνο)

Ο βέλγος chocolatier Paul Wittamer και ο κοσμηματοπώλης Fabienne από την Αυστραλία συνεργάστηκαν προκειμένου να παρασκευάσουν την πιο ακριβή σοκολάτα του κόσμου, καθώς φαίνεται πως ήταν ένα κενό που έπρεπε να καλυφθεί. Το αποτέλεσμα κοστίζει 220 χιλιάδες ευρώ και περιορίζεται σε ένα σοκολατάκι.

Είναι γεμιστό με πραλίνα, γκανάς, καραμέλα, τζίντζερ και με ένα κομματάκι χρυσού. Πιθανότατα να έχει και πολύ καλή σοκολάτα. Ακόμα κι αν η σοκολάτα προερχόταν από αρχαίο τάφο των Μάγιας η τιμή δε θα ήταν τόση. Εκεί προστέθηκε ο κοσμηματοπώλης, βάζοντας από πάνω κι ένα διαμάντι 3.3 καρατίων.

Αν δεν σας περισσεύουν 220 χιλιάδες υπάρχει και η φτηνή έκδοση με ζιργκόν, η οποία κάνει μόλις 26 ευρώ, μόνο που πρέπει να πάτε στο Βέλγιο.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ