Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Facebook Twitter
0
 
Υπερβολική αντίδραση

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί δυσκολεύονται να αγοράσουν το καθημερινό τους φαγητό. Αυτό σημαίνει λιγότερα έσοδα για τα σούπερ μάρκετ αλλά παραδόξως αυξήσεις για τις αλυσίδες φαστ φουντ. Παραδόξως; Μάλλον όχι και τόσο, αφού το πραγματικά κακό φαγητό είναι πιο φτηνό από τα φρέσκα προϊόντα.

Κάποιες αλυσίδες βρήκαν ευκαιρία να αυξήσουν λίγο ακόμα τα έσοδα, βομβαρδίζοντας τους οικονομικά ασθενέστερους με «προσφορές» που είναι αδύνατον να αρνηθούν. Φαίνεται ότι το κατώτατο όριο είναι τα 2 δολάρια, αφού ήδη 3 εταιρίες προσφέρουν γρήγορο φαγητό σε απίστευτα χαμηλή τιμή (και απίστευτα ανώνυμο περιεχόμενο).

Μία από αυτές συμμετείχε στην αγορά με σάντουιτς 6 ιντσών (15,2 εκ) με κεφτεδάκια προς 2 δολάρια, μια προσφορά που κράτησε όλο το Νοέμβριο σε περιορισμένα καταστήματα προκαλώντας ρίγη αγαλλίασης. Πλέον η προσφορά έχει επανέλθει στα 5 δολάρια – όποιος πρόλαβε, πρόλαβε.

Οι περισσότεροι το δέχτηκαν ψύχραιμα, εκτός από έναν πελάτη της αλυσίδας στη Φλόριντα: στις 3 Δεκεμβρίου, ένας άντρας μπήκε σε υποκατάστημα και ζήτησε το σάντουιτς των 2 δολαρίων. Οι υπάλληλοι του είπαν ότι δεν υπάρχει πια. Αυτός έβγαλε πιστόλι και τους ζήτησε τα λεφτά του ταμείου. Αυτοί του είπαν να πάρει ό,τι θέλει από το ταμείο και να φύγει. Αυτός τους πυροβόλησε και τους σκότωσε. Έφυγε χωρίς να πάρει τίποτα.

Τι να αγοράσεις σε κάποιον που τα έχει όλα; (ή: ας φάνε κάρβουνο)

Ο βέλγος chocolatier Paul Wittamer και ο κοσμηματοπώλης Fabienne από την Αυστραλία συνεργάστηκαν προκειμένου να παρασκευάσουν την πιο ακριβή σοκολάτα του κόσμου, καθώς φαίνεται πως ήταν ένα κενό που έπρεπε να καλυφθεί. Το αποτέλεσμα κοστίζει 220 χιλιάδες ευρώ και περιορίζεται σε ένα σοκολατάκι.

Είναι γεμιστό με πραλίνα, γκανάς, καραμέλα, τζίντζερ και με ένα κομματάκι χρυσού. Πιθανότατα να έχει και πολύ καλή σοκολάτα. Ακόμα κι αν η σοκολάτα προερχόταν από αρχαίο τάφο των Μάγιας η τιμή δε θα ήταν τόση. Εκεί προστέθηκε ο κοσμηματοπώλης, βάζοντας από πάνω κι ένα διαμάντι 3.3 καρατίων.

Αν δεν σας περισσεύουν 220 χιλιάδες υπάρχει και η φτηνή έκδοση με ζιργκόν, η οποία κάνει μόλις 26 ευρώ, μόνο που πρέπει να πάτε στο Βέλγιο.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ