Βγές έξω επιτελους!

Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter
0
Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter

 

  • Τα νόστιμα του ήλιου. Φαγάκι νοστιμότατο σερβίρεται με κέφι στο κουκλίστικο οινομαγειρείο Ηλιόγευστον που υποστηρίζεται με τον καλύτερο τρόπο από τρεις νέες και δυναμικές γυναίκες. Η Βάσια και η Τέτα είχαν την ιδέα να το στήσουν και η σεφ Έλενα Μπαρμπέα υλοποιεί στην κουζίνα με αγάπη συνταγές με άρωμα ελληνικό. Τα νέα είναι νόστιμα. Τα καινούργια πιάτα έχουν σουξέ. Κολοκυθοκορφάδες γεμιστοί με ρύζι που συνοδεύονται με γιαούρτι (€6,5), μπουκιά και συχώριο! Κροκέτες αθερίνας (€6) που θα κάνουν τέλεια παρέα με το ούζο. Η άφταστη μαγείρισσα εμπνέεται από τη μανιάτικη καταγωγή της και προσφέρει τη δική της εκδοχή στο πιάτο «τραβηχτή» (€7,5). Πρόκειται για ζυμάρι αφράτο που ανοίγεται με το χέρι σε λεπτά φύλλα πριν μπει στο τηγάνι. Εδώ, σερβίρεται με χοιρινές μπουκιές, μαγειρεμένες με πιπεριές, και δροσίζεται με γιαούρτι – μια διαφορετική και πιο ανάλαφρη εκδοχή του γιαουρτλού. Για πιο πληθωρική γεύση, θα αναζητήσεις την τηγανίτα με μοσχαράκι κανέλας σε τέσσερις στρώσεις και «καπέλο» ξερή μυζήθρα (€8). Χώρος όμορφος, καλή διάθεση, κέφι και τιμές που δεν φοβίζουν. ☛ Ηλιόγευστον, Παπαφλέσσα 18, Γαλάτσι, 210 2910822.
  • Ελληνο-ιταλικές ανταλλαγές. Ελλάς - Ιταλία αρμονία! Πού; Στο Il Tramonto. Ο νέος σεφ Αλέξανδρος Χούσος μαγειρεύει πιάτα με ιταλική καταγωγή. Κάθε Τετάρτη οι βραδιές βαφτίζονται «Vino Divino» και το μενού 4 πιάτων παντρεύεται με κρασιά από τον ιταλικό και ελληνικό αμπελώνα. ☛ Astir Palace Resort, ξενοδ. Arion, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8902000.
  • Στον κήπο με τις εκπλήξεις. Καλοκαιρινές βραδιές μέσα στο πράσινο υπόσχεται για το φετινό καλοκαίρι το Fuga, το εστιατόριο του Μεγάρου Μουσικής. Με καλοκαιρινή διάθεση, χωρίς τυπικότητες, το εστιατόριο γίνεται Fuga Secret Garden, δίνοντας ευκαιρία όχι μόνο για φαγητό αλλά και για καφέ, ποτό, ακόμα και για πικνίκ. Νέος σεφ του εστιατορίου είναι ο Γιώργος Βενιέρης, ο οποίος ετοίμασε ένα μενού που αξιοποιεί πρώτες ύλες μικρών παραγωγών από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ο ίδιος το χαρακτηρίζει «παιχνιδιάρικο, διαδραστικό, globe-trekking». Σε αυτό το ταξίδι, λοιπόν, μπορείς να βρεις sliders (mini-burger με τυρί Νάξου), broken cheese pie με σύγκλινο και φέτα, salumi με αλμυρούς λουκουμάδες από ζύμη πίτσας, ριζότο μιλανέζ με σαφράν και ζωμό μοσχαριού γάλακτος, ριγκατόνι αματριτσιάνα με πανσέτα, ντομάτα και κρέμα πεκορίνο. Βεβαίως, υπάρχει μια πλούσια γκάμα από πρωτότυπα κοκτέιλ και χυμούς. ☛ Fuga Secret Garden στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, Κόκκαλη 1, 210 7242979.
  • Καλό φαγητό δίπλα στο κύμα. Στο Εν Πλω στη Βουλιαγμένη ο σεφ Κώστας Ζέππος, με καταγωγή από τη Σάμο, επιμένει στις καλές φρέσκιες πρώτες ύλες και μαγειρεύει με αγάπη. Για αρχή μου άρεσε το λαδοτύρι στο σαγανάκι (€6,5) με ωραία μαρμελάδα σύκου και η καλοφτιαγμένη μελιτζανοσαλάτα με καρύδια (€5) που είχε διακριτικό κάπνισμα. Εξαιρετικά ήταν τα αχνιστά μύδια (€8), αρωματισμένα με ζαφορά. Το χταπόδι στη σχάρα, ψημένο με οξύμελι (€11), δεν έβγαζε τη γευστική ένταση που υποσχόταν. Ο τηγανητός γαύρος με αρωματικό πασπάλι (€7) τρώγεται απνευστί. Στο μενού υπάρχουν προτάσεις με παραδοσιακά ζυμαρικά και ένα ριζότο γαρίδας αλλά και τέσσερα πιάτα που καλύπτουν τις ανάγκες των κρεατολάγνων. Το φεγγάρι καθρεφτίζεται στη θάλασσα και το σκηνικό καλύπτει τους ρομαντικούς. Εδώ, στο Εν Πλω, μπορείς να χαλαρώσεις από το πρωί με καφέ, κουβεντούλα και περιποίηση από το ευγενικό προσωπικό.
Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter

Εν Πλω, Λ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, 210 9671770-2.

  • Πήγαμε στη Stoffa! Μια Στόφα με ιστορία. Άλλωστε η στόφα –κουζίνα για μαγείρεμα με ξύλο– έχει παράδοση πολλών χρόνων και η ονομασία ταίριαξε με τον χώρο, που παλαιότερα στέγαζε οικογενειακή ταβέρνα και αργότερα το μεζεδοπωλείο Το Μπέρδεμα. Εδώ, το μενού είναι απλό, καθημερινό. Υπάρχει χαρούμενη διάθεση που εκφράζεται και στα πρόσωπα των θαμώνων, που είναι κυρίως νέοι. Μοιράζονται μία από τις πίτσες του μενού. Δοκίμασα την κλασική πίτσα μαργαρίτα (€9) με σάλτσα ντομάτας σε ιδανική αναλογία, μοτσαρέλα και βασιλικό. Ωραία, λεπτή, τραγανή η ζύμη, σε καλή ισορροπία με τα υλικά, τρώγεται ευχάριστα. Από τα ορεκτικά, η αλμυρή τούρτα (€6) είναι μία σύγχρονη εκδοχή του γνωστού ντάκου, που εδώ τρίβεται και ζυμώνεται με ελαιόλαδο κι επάνω του παίρνουν θέση μια ανάλαφρη μους από ελληνικά τυριά και μια ενδιαφέρουσα μαρμελάδα ντομάτας που γλυκίζει αρκετά και δεν κοντράρει με το αλμυρό των τυριών. Η μοσχαρίσια ταλιάτα (€16) ήρθε ωραία ψημένη και συνοδευόταν από τραγανά φύλλα ρόκας, ραντισμένα με λάδι τρούφας. Το μπανόφι με παγωτό (€6,5) είναι ωραίο για να κλείσεις γλυκά τη βραδιά.
Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter

☛ Stoffa, Βασ. Αμαλίας 20, Κηφισιά, 210 8013853.

  • Μη φοβάσαι τα ροζέ κρασιά. Τα ροζέ κρασιά είναι εδώ όλο αρώματα, χρώματα και δροσερές γεύσεις. Το Drink Pink 2013 προτείνει 12 ελληνικά ροζέ κρασιά που αξίζει να αφεθείς στη δίνη τους: Αβαντίς Ροζέ, Ακακίες – Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Άκρες – Κτήμα Σκούρα, Από Δυο Χωριά – Οινοποιείο Καραμήτρου, Δρυόπη Ροζέ, ΕΑΝ – Κτήμα Σιγάλα, Kanenas Ροζέ – Tsantali, Μέγα Σπήλαιο Ροζέ, Μικρός Βοριάς – Οινοφόρος, Ορεινός Ήλιος – Σεμέλη, Ροζέ Κτήμα Χατζημιχάλη, Σημείο Στίξης Ροζέ – Boutari. Εως τις 14 Ιουλίου τα wine bars και wine restaurants της Αθήνας Bottega, Cucina Povera, Heteroclito, Fabrica de Vino, Mama Roux και Osterman θα φιλοξενούν τα 12 ροζέ κρασιά της Pink Team που είναι σε προσφορά three for two: για κάθε δύο φιάλες της ίδιας ετικέτας που θα πληρώνετε, θα παίρνετε την τρίτη δωρεάν – για επιτόπου κατανάλωση ή για το σπίτι! Το ίδιο θα ισχύει και για την κατανάλωση σε ποτήρι: στα δύο ίδια κρασιά, το τρίτο δωρεάν.
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ