Μαρμελάδα βερίκοκο

Μαρμελάδα βερίκοκο Facebook Twitter
0

Η σωστή εποχή για μαρμελάδα βερίκοκο είναι αυτή που διανύουμε. Η σπιτική εκδοχή αυτής της μαρμελάδας ίσως σε ξενίσει λίγο. Δεν είναι τόσο γλυκιά όσο αυτές του εμπορίου. Ας μην μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε τους λόγους που συμβαίνει αυτό. Να πούμε μόνο πως η σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο θα σου δώσει ακριβώς αυτό που έχουν αυτά τα μοναδικά φρούτα: άρωμα, μια βαθειά γλύκα, αλλά και την υπέροχη όξινη επίγευση, που αναποδογυρίζει τα πάντα όταν τη βάζεις στο στόμα σου. Είναι το τέλειο πρωινό μαζί με καλό βούτυρο και καλό ψωμί. Είναι επίσης τέλειος συνδυασμός με μια δύο κουταλιές γιαούρτι και απίστευτο υλικό για να προσθέσεις σε γλυκά. Λοιπόν την έφτιαξα χθες, είναι πανεύκολη, σου δίνω τη συνταγή εικονογραφημένη.

1. Θα χρειαστείς ένα κιλό βερίκοκα.

Μαρμελάδα βερίκοκο Facebook Twitter

 

2. Θα τα κόψεις στη μέση και θα αφαιρέσεις τα κουκούτσια. Αν είσαι περιπετειώδης, μπορείς να σπάσεις ένα δύο κουκούτσια και να τα τοποθετήσεις στον πάτο των δοχείων που θα βάλεις τη μαρμελάδα. Δεν είναι για να τα φας αλλά για να αρωματίσουν με νότες από πικραμύγδαλο τη μαρμελάδα σου. Εγώ στο ένα βάζω και στο άλλο όχι.

Μαρμελάδα βερίκοκο Facebook Twitter

 

3. Βάλε τα κομμένα φρούτα σε μια μεγάλη βαθειά κατσαρόλα. Πρόσθεσε 125ml νερό. Κάπου εδώ βάζεις ένα πιατάκι στην κατάψυξη.

Μαρμελάδα βερίκοκο Facebook Twitter

4. Σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε τα βερίκοκα μέχρι να μαλακώσουν.

Μαρμελάδα βερίκοκο Facebook Twitter

5. Πρόσθεσε ένα κιλό ζάχαρη.

Μαρμελάδα βερίκοκο Facebook Twitter

6. Και αν θες ένα κλωναράκι βανίλια το οποίο θα ανοίξεις στα δύο. Ανακατεύεις και σιγοβράζεις με την κατσαρόλα ανοιχτή.

Μαρμελάδα βερίκοκο Facebook Twitter

7. Με ένα κουτάλι αφαιρείς τον αφρό που μαζεύεται στην κορυφή του μείγματός σου. Θα καταλάβεις πότε είναι έτοιμη η μαρμελάδα κάνοντας το πείραμα με το πιατάκι. Όταν αρχίσει να δένει η μαρμελάδα θα βγάλεις το πιατάκι από την κατάψυξη θα ρίξεις λίγη μαρμελάδα πάνω και θα το γυρίσεις στην κατάψυξη για λίγα λεπτά. Αν όταν το βγάλεις η μαρμελάδα είναι δεμένη και μπορείς με το δάχτυλό σου να τη σπρώξεις σα να είναι μια συμπαγής μάζα τότε είσαι έτοιμος. Βασικά και για να μην μπερδεύεσαι με το θέμα πιατάκι. Αυτό που κάνει αυτή η διαδικασία είναι να σου δείξει τι υφή θα έχει η μαρμελάδα σου όταν κρυώσει. Οπότε αν μετά την κατάψυξη τη δεις σωστή, τότε την κατεβάζεις από τη φωτιά.

Μαρμελάδα βερίκοκο Facebook Twitter

8. Προσθέτεις λίγο χυμό λεμόνι.

Μαρμελάδα βερίκοκο Facebook Twitter

9. Αδειάζεις σε αποστειρωμένα δοχεία, κλείνει και αφήνεις να κρυώσει.

Καλή επιτυχία!

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT