No.1

Προβάδισμα 2,2% του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 2,2% του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
1

Με 2,2% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ, σε δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis, για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22%, η ΝΔ 19,8%, το ΠΑΣΟΚ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%, η Χρυσή Αυγή 9%, η ΔΗΜΑΡ 4,5%, το ΚΚΕ 4,1%. Σε ποσοστό 25,5% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι, τα λευκά / άκυρα και εκείνοι που δεν θέλησαν να απαντήσουν. Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται επί της ΝΔ με 46% έναντι του 26% που συγκεντρώνει η ΝΔ.

Κατά τα λοιπά, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον τo δικό τους και της χώρας. Σε ποσοστό 67% έχουν αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση, αλλά μόλις ένας στους τρεις επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», οι ερωτηθέντες δίνουν την πρωτιά στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, με τα ίδια ποσοστά (20%), αλλά 39 στους 100 απαντούν «κανέναν».

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, 84% των ερωτηθέντων βλέπουν χειρότερη την κατάσταση της οικονομίας, ενώ 78% περιμένουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει την επόμενη χρονιά.

Σε ερώτηση για το τι θα πρέπει να γίνει με το μνημόνιο, 64% δηλώνουν πως ότι «πρέπει να προχωρήσουμε στην καταγγελία του, γιατί απέτυχε» και 27% «να το τηρήσουμε, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να το βελτιώσουμε». Εννέα στους 100 απαντούν δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλακιάς για Τέμπη: «Ξέρεις τι είναι να είσαι γονιός και να παρακαλάς το παιδί σου να μην κατάλαβε κάτι;»

Ελλάδα / Πλακιάς για Τέμπη: «Ξέρεις τι είναι να είσαι γονιός και να παρακαλάς το παιδί σου να μην κατάλαβε κάτι;»

Συγκλονίζει ο πατέρας που έχασε τις δίδυμες κόρες και την ανιψιά του, με αφορμή την επέτειο των τριών χρόνων που συμπληρώνονται αύριο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια