Ακροδεξιοί στην Κομοτηνή τραμπουκίζουν παιδί, ουρλιάζοντας: «Ζήτω ο Κασιδιάρης, πες το»

Ακροδεξιοί στην Κομοτηνή τραμπουκίζουν παιδί, ουρλιάζοντας: «Ζήτω ο Κασιδιάρης, πες το» Facebook Twitter
0

Βίντεο όπου ακούγονται ακροδεξιοί να τραμπουκίζουν ουρλιάζοντας σε ένα παιδί να φωνάξει «Ζήτω ο Κασιδιάρης», προκαλεί ερωτήματα για τη δράση τέτοιων ομάδων.

Στο βίντεο, που δημοσιεύθηκε πριν από περίπου δύο μήνες σε εθνικιστικό προφίλ στο Instagram και είναι άγνωστο το πότε ακριβώς γυρίστηκε, φαίνεται ένα παιδί, πιθανώς κάτω των δέκα ετών. Το αγόρι προσπαθεί να κρυφτεί, αναζητώντας καταφύγιο από τους διώκτες του, φανερά φοβισμένο. Φαίνεται επίσης πως είναι νύχτα και ενώ το παιδί δείχνει τρομοκρατημένο, ακούγονται αντρικές φωνές να ουρλιάζουν «ζήτω ο Κασιδιάρης, πες το ρε, πες το»! Αφού το παιδί όντως το λέει, φανερά φοβισμένο, οι άντρες συνεχίζουν, γελώντας: «Φύγε, τρέχα, τρέχα»!

Η Χρυσή Αυγή, προβεβλημένο στέλεχος της οποίας ήταν ο φυλακισμένος σήμερα Ηλίας Κασιδιάρης καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση πριν από πέντε χρόνια. Φαίνεται ωστόσο πως ακροδεξιοί θύλακες παραμένουν παρόντες στην ελληνική κοινωνία, ενώ συνεχίζουν να καταγράφονται αναφορές για φασιστικές επιθέσεις.

Το βίντεο αποκάλυψε η «Εφημερίδα των Συντακτών», που επισημαίνει στο ρεπορτάζ πως δεν είναι γνωστός ο ακριβής χρόνος που τραβήχτηκε.

 
 
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Ελλάδα / «Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες το βράδυ της γυναικοκτονίας – Οι παραλείψεις, οι δικαιολογίες και η τραγική κατάληξη μπροστά στο αστυνομικό τμήμα
LIFO NEWSROOM